Grøn Alliance bliver en del af Alternativet

Grøn Alliance og Alternativet fusionerer. Partierne slår pjalterne sammen for at samle "den grønne fløj" i ønsket om at øge chancerne ved det kommende folketingsvalg.

"Jeg har stor respekt for den tillidserklæring og det mandat, jeg er blevet givet af Grøn Alliance," lyder det fra Franciska Rosenkilde (ALT)
"Jeg har stor respekt for den tillidserklæring og det mandat, jeg er blevet givet af Grøn Alliance," lyder det fra Franciska Rosenkilde (ALT)Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Først fusionerede Veganerpartiet og De Grønne og blev til Grøn Alliance, og nu har alliancen meldt sig under Alternativets faner.

Det oplyser Alternativet i en pressemeddelelse.

Dermed er tre partier blevet til et.

"Jeg har stor respekt for den tillidserklæring og det mandat, jeg er blevet givet af Grøn Alliance, og jeg byder dem velkommen i Alternativet," lyder det fra Alternativets politiske leder Franciska Rosenkilde.

Samlingen af de to partier sker for at sikre den grønne fløj den stærkeste stemme i Folketinget, lyder det.

"Ved at samle kræfterne og de grønne partier sikrer vi, at vælgerne har et stærkt grønt pari at stemme på," udtaler Grøn Alliances politiske leder Henrik Vindfeldt.

Alternativet har også tilbudt Frie Grønne at blive en del af Alternativet, men Fri Grønnes leder Sikandar Siddique mener ikke, at det er realistisk før et valg og har modsat foreslået, at Alternativet nedlægger sig selv for at blive en del af Frie Grønne.

16. september valgte stifter af Alternativet Uffe Elbæk at forlade Frie Grønne for at vende tilbage til Alternativet. Han havde været en del af Frie Grønne siden partiet opstod i 2020 på baggrund af interne konflikter i Alternativet oven på valget af Josephine Fock som politisk leder.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Franciska Rosenkilde

MF, politisk leder (ALT)
cand.scient.geo. (Københavns Uni. 2015), BA i Sundhed og Ernæring (Metropol Suhrs, 2010)

Henrik Vindfeldt

Fhv. partileder, Grøn Alliance

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024