Grønne organisationer bekymrede over Henrik Sass

NY KURS: Den nye erhvervsminister Henrik Sass Larsen har erklæret, at landbruget har førsteprioritet. Den melding bekymrer både Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, som opfordrer til at huske balancen mellem landbrug og natur.
Foto: ft.dk
Anders Jerking
Fakta

Det sagde Henrik Sass:
”Det (landbruget -red.) har førsteprioritet for mig. Derfor vil jeg nu invitere landbrugets og fødevarevirksomhedernes brancheorganisationer til en dialog om, hvad vi kan gøre for at hjælpe med at skabe en vækstdagsorden i branchen.”

og:

"Vi skal have gjort noget ved gælden i landbruget, fordi den gør det svært at skabe vækst. Så lad os se, om vi ikke kan finde en løsning. Men den nøjagtige konstruktion må vi finde ud af sammen med branchen."

 


Kilde: Jyllands-Posten, 23. august 2013.

Er regeringen ved at ændre kurs i miljøpolitikken? Det frygter flere grønne organisationer efter den nyslåede erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), i Jyllands-Posten erklærede, at landbrugets vilkår har førsteprioritet.

Sass' melding kommer kort før, regeringen i dette efterår indleder forhandlingerne om Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger, og derfor er både Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening bekymrede for, at regeringen nu er ved at tippe balancen mellem natur og landbrug – i landbrugets favør.

”Vi er bekymrede for, at natur og miljø er ved at glide i baggrunden for Socialdemokraterne og regeringen. Det virker som om, at det nu kun drejer sig om at skabe arbejdspladser for enhver pris, mens det med natur og miljø er noget, vi ikke har råd til at tage os af,” siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00