Hård kritik af Grønlands ageren i fiskeriforhandlinger med EU

KRITIK: Danmarks Fiskeriforening stiller spørgsmålstegn ved Grønlands troværdighed i de forhandlinger med EU, som fornylig mundede ud i en ny fiskeriaftale. Den giver Grønland flere penge for færre fisk.

Foto: Colourbox.dk
Andreas Krog

Efter knap et års forhandlinger har Grønland og EU nu indgået en ny partnerskabsaftale om EU's fiskeri i de grønlandske farvande. Den nye 6-årige aftale vil give Grønland flere penge end den gamle aftale, samtidig med at EU's fiskere får mulighed for at fange færre fisk end i dag.

Grønland har de seneste fem år modtaget et fast grundbeløb på omkring 125 millioner kroner om året fra EU. Med den nye aftale vil Grønland vil i løbet af de første to år modtage cirka 140,6 millioner kroner om året, hvorefter betalingen vil stige yderligere.

Blevet bemærket i Europa
Forhandlingerne om en ny aftale blev gennemført på embedsmandsplan fra januar 2020 over flere forhandlingsrunder blandt andet i København og Bruxelles, og talrige tekniske møder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024