Regering: Opfølgning på Natur- og Landbrugskommissionen inden jul

LØFTE: Regeringen vil følge op på Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger inden jul, lover fødevareminister Karen Hækkerup (S). Skæv fordeling af gevinster kan blive en stor knast, vurderer kommissionsformand.
Inden jul vil regeringen have fremlagt sit udspil til en opfølgning på Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger.
Inden jul vil regeringen have fremlagt sit udspil til en opfølgning på Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund

Hellere komme med et udspil, der tegner retningen, og så kan vi tage drøftelserne hen ad vejen om, præcis hvilke virkemidler vi skal bringe i spil og i hvilket tempo. Det tror jeg er rigtig vigtigt," 

Karen Hækkerup (S)
Fødevareminister
Et halvt år efter at Natur- og Landbrugskommissionen kom med sine anbefalinger, er fødevareminister Karen Hækkerup (S) nu klar med et løfte om snarlig handling.

"Jeg lover, at inden vi spiser flæskesteg juleaften, har vi fulgt op på Natur- og Landbrugskommissionen. Jeg ved godt, at folk er utålmodige, men vi er også nødt til at se hinanden i øjnene og være enige om, at det er et rigtig stort arbejde, vi skal til at tage hul på," siger ministeren.

Udmeldingen kom onsdag fra talerstolen på en konference om vækst og beskæftigelse i fødevareerhvervet.

Med på konferencen, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, Fødevareforbundet NNF og 3F's Grønne Gruppe, er også tidligere kommissionsformand Jørn Jespersen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00