Henriette Kjær klager til Præsidiet

Henriette Kjær har sendt en skriftelig klage til Folketingets Præsidium. Hun mener ikke, at et kommende samråd om Forbrugerrådet, dets økonomi og den nye fødevarelov hører hjemme i Fødevareudvalget. Udvalgsformanden ser brevet som et bevis på, at ministeriet aldrig skulle deles.
Lars Igum Rasmussen

Det er et godt bevis for, at vi ikke skulle have haft to ministerier og to minister til dette resortområde. Nu skal hun fare rundt i alle mulige udvalg i stedet for, at man havde bevaret det gode gamle Fødevareministerium.

Christian H. Hansen (DF)
Formand for Folketingets Fødevareudvalg
Forbrugerminister Henriette Kjær har 9. december sendt en klage til Folketingets Præsidium.

Hun mener ikke, at et kommende samråd om Forbrugerrådets økonomi, dets indsats på fødevareområdet og den nye fødevarelov hører hjemme i Fødevareudvalget. Erhvervsudvalget er stedet, skriver Henriette Kjær i brevet.

Hun bruger samtidig lejligheden til at pointere, at hun servicerer fem forskellige udvalg under sig: Erhvervs-, Social-, Rets-, Arbejdsmarkeds- og Fødevareudvalget.

"Der blev ved ministeriets oprettelse ikke etableret et stående udvalg i Folketinget, der alene behandler de sager, der falder under Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggenders ressort," skriver hun i klagen, men understreger, at samarbejdet sædvanligt fungerer "glimrende".

Dokumentation
De to omtalte samrådsspørgsmål

  • Samrådsspørgsmål I

    Ministeren bedes i lyset af, at regeringen bl.a. ved oprettelsen af et nyt Familie- og Forbrugerministerium til en foreløbig udgift på 22 mio. kr. har gjort det til sin mærkesag at styrke forbrugerområdet, og med henvisning til artiklen i Jyllands-Posten den 4. december 2004: "Forbrugerpolitik: Forbrugerrådet i pengenød" redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at Forbrugerrådets aktiviteter specielt på fødevareområdet, men også i det hele taget kan styrkes. Ministeren bedes herunder redegøre for, hvordan ministeren forholder sig til, at Forbrugerrådet må trække sig ud af en række råd og nævn og lukke sin retshjælp til forbrugerne.

  • Samrådsspørgsmål J

    Ministeren bedes oplyse, om ministeren er enig i, at behovet for en styrkelse af forbrugerområdet er indlysende og bliver forstærket yderligere med vedtagelsen af den ny fødevarelov, som forventes at indeholde vidtgående ministerbeføjelser til at implementere EU-lovgivning via bekendtgørelser, og som kræver en yderligere styrkelse af forbrugernes retsstilling og beskyttelse, som bl.a. vil kunne hævdes via flere ressourcer i Forbrugerrådet til at overvåge indholdet i den byge af bekendtgørelser, der fremover må forventes.

  • 0:000:00