Her er Seges Innovations bestyrelse

Seges Innovation, som indtil årsskiftet hørte under Landbrug & Fødevarer, er nu oprettet som selvstændig forskningsvirksomhed. Formanden er udpeget af Landbrug & Fødevarer, men flertallet af bestyrelsesmedlemmerne er uafhængigt.

Lars Hvidtfeldt er ny bestyrelsesformand for den fond, der ejer Seges Innovation.
Lars Hvidtfeldt er ny bestyrelsesformand for den fond, der ejer Seges Innovation.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Landbrug & Fødevarers tidligere forskningsafdeling, Seges, er fra årsskiftet oprettet som et uafhængigt partnerselskab ved navn Seges Innovation, og nu er bestyrelsen på plads, oplyser Seges Innovation i en pressemeddelelse. 

Direktøren for det nye Seges Innovation-selskab er Ejnar Schultz. Han var også direktør for Seges, da forskningsafdelingen hørte under Landbrug & Fødevarer.

Driftsbestyrelsen for det nye partnerselskab skal bestå af syv medlemmer, og flertallet i denne bestyrelse er uafhængig af Landbrug & Fødevarer.

To af medlemmerne er dog udpeget af Landbrug & Fødevarer. 

Der er tale om bestyrelsesformand Anders Harck samt Lars Johnsson.

Anders Harck er til daglig gårdejer og formand for sektorbestyrelsen for Økonomi og Virksomhedsledelse i Landbrug & Fødevarer. Lars Johnsson er ligeledes gårdejer og er derudover medlem af hovedbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Derudover består bestyrelsen af Birgitte Skadhauge, forskningsdirektør og vicepræsident for Carlsberg, Lars Johansson, tidligere administrerende direktør for Hedeselskabet* og Charlotte Rønhof, der er professionelt bestyrelsesmedlem.

Hun har en fortid som chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer fra 1995 til 2000. 

Dertil kommer to medarbejderrepræsentanter, som vælges snarest.

Ejes af komplementarfond

Forskningsvirksomheden ejes af en såkaldt komplementarfond, der står for driften. Fondens bestyrelse består af formand Lars Hvidtfeldt samt Henning Otte Hansen og Maria Kofod Larsen, der alle har en fortid hos Landbrug & Fødevarer.

Formandsposten i fondsbestyrelsen er Lars Hvidtfeldt, der er godsejer for Gl. Kirstineberg Gods på Falster. Han er tidligere viceformand for Landbrug & Fødevarer.

De to øvrige fondsbestyrelsesmedlemmer er seniorrådgiver Henning Otte Hansen og Maria Kofod Larsen. Henning Otte Hansen var i ni år direktør for Landbrugsrådet, der blev fusioneret med en række andre landbrugsorganisationer til Landbrug & Fødevarer i 2009.

Maria Kofod Larsen er tidligere konsulent og var fra 2011 til 2012 ansat som chefstrateg i Landbrug & Fødevarer.

*Rettet 7. februar 16.30: Af en tidligere version fremgik det, at Lars Johansson fortsat er administrerende direktør for Hedeselskabet. Han stoppede dog i jobbet i 2019. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00