"Historisk" og "ekstremt ambitiøst": Se reaktioner på ny regeringsaftale

KOMMENTARER: "En historisk aftale" lyder det fra en række organisationer om den ny regerings grønne ambitioner, men der er også bekymrede miner over det, som man ikke kan læse, særligt finansieringen. Se reaktionerne her. 

"Et historisk gennembrud for økologi," lyder reaktionen på den politiske aftale mellem Socialdemokratiet og de tre støttepartier fra Økologisk Landsforening.
"Et historisk gennembrud for økologi," lyder reaktionen på den politiske aftale mellem Socialdemokratiet og de tre støttepartier fra Økologisk Landsforening.Foto: Johan Gadegaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Den nye regerings politiske ambitioner mødes med både klapsalver og let bekymrede miner blandt organisationer på fødevare- og miljøområdet. 

Det er i særlig grad de høje klimaambitioner i det politiske aftalepapir mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, der får store ord med på vejen.

“Aftalen er et historisk gennembrud for økologi, og vi glæder os nu til det kommende samarbejde om udvikling af ny dansk økologipolitik, som kan realisere de ambitiøse mål og fastholde Danmark som verdens førende økologiland,” lyder det eksempelvis fra Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00