Hvad betyder landbrugets krise for miljøet?

DEBAT-TEMA: Landbruget er i økonomisk krise, men hvad betyder det for miljøet og miljøpolitikken? Det spørgsmål er temaet i Altingets nye debatserie, der indledes i dag.
Krisen kradser i landbruget, men hvad betyder det for landbruget? Det er temaet i en ny debatserie i Altinget.
Krisen kradser i landbruget, men hvad betyder det for landbruget? Det er temaet i en ny debatserie i Altinget.
Anders Jerking
Krisen kradser. Både i landbruget og i naturen. Landbrugets gæld vokser, mens biodiversiteten falder.
Men hvad betyder landbrugets krise egentlig for miljøet og miljøpolitikken?

Det spørgsmål sætter Altinget | Miljø i den kommende tid fokus på i en ny debatserie. Debatten skydes i gang i dag med indlæg fra Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening og fra journalist og forfatter Kjeld Hansen.

Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi i Landbrug & Fødevarer, slår i sit indlæg fast, at landbruget også fremover er del af løsningen på problemerne for natur og miljø. Men krisen betyder, at politikerne skal prioritere de løsninger, der ikke belaster landbruget økonomisk.

"Der er simpelthen ikke plads til yderligere byrder, hvis vi skal kunne fastholde vores konkurrenceevne i forhold til udlandet - tværtimod har vi akut brug for omkostningslettelser. Og det kan alt sammen lade sig gøre, hvis vi griber det fornuftigt ad," skriver han i sit indlæg og peger på vandplanerne som et område, hvor politikerne bør tage hensyn til landbrugets situation.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00