Ikke et ord om fødevarer

NYHED: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) nævnte ikke fødevarer med ét ord i sin åbningstale. Landbruget fik en linje - og lovning om færre tilskud. Sidste gang fødevarer blev nævnt i en statsministers åbningstale var i år 2000.
Fødevarer blev ikke nævnt med et ord, da statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) holdt i sin åbningstale i Folketinget tirsdag den 4. oktober.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen under åbningstalen i Folketinget den 4. oktober 2005. FOTO: Rasmus Flindt

Ikke et ord om fødevarekontrol
Umiddelbart inden statsministeren gik på talerstolen i Folketingssalen tirsdag ytrede socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt ellers, at hun havde en forventning om, at statsministeren ville tale direkte om fødevareområdet.

En forventning om, at statsministeren ville lade et par ord falde om de problemer, der henover sommeren har været med fødevarekontrollen i forbindelse med et parti forurenede hindbær, som hidtil har gjort mere end 1.000 mennesker syge.

Dokumentation
"Vi skal ruste Europa bedre til at klare den skærpede internationale konkurrence. Vi skal være bedre til at skabe nye jobs i Europa. Derfor skal vi fortsat udvikle det indre marked. Derfor skal vi modernisere EUs budget. Flere investeringer i forskning, udvikling og uddannelse. Færre tilskud til landbrug og regioner."
Statsminister Anders Fogh Rasmussens i sin åbningstale i Folketinget tirsdag den 4. oktober 2005.

Læs hele statsminister Anders Fogh Rasmussens åbningstale tirsdag 4. oktober 2005 på www.stm.dk.

"Vi vil se nærmere på landbrugsloven og muligheden for at forenkle den detaljerede og omfattende regulering – ikke mindst i lyset af udviklingen i EU’s landbrugspolitik."
Statsminister Anders Fogh Rasmussens (S) i åbingstalen i 2002.

Læs hele statsminister Anders Fogh Rasmussens tale ved Folketingets åbning tirsdag den 1. oktober 2002 på www.stm.dk under "taler".

"Regeringen vil både herhjemme og i EU fortsætte indsatsen for bedre og mere sikre fødevarer. Med etableringen af den enstrengede fødevarekontrol kan der sættes hurtigt og effektivt ind over for kilder til levnedsmiddelbårne sygdomme i alle led i fødekæden. Fødevarekontrollen skal målrettes, og resultaterne af undersøgelserne skal konsekvent offentliggøres. Regeringen vil gennemføre en reorganisering af fødevareforskningen, således at forskningen bliver bedre koordineret og dermed styrket yderligere."
Statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) i sin åbingstale i Folketinget, 2000.

Læs hele statsminister Poul Nyrup Rasmussens åbningstale i Folketinget tirsdag den 3. oktober 2000 på www.stm.dk under "taler".


0:000:00