Ingen støtte til Kjær fra Folketingets formand

Folketingets formand, Christian Mejdahl, afviser at kommentere den klage, som forbrugerminister Henriette Kjær sendte til Præsidiet den 9. december. Hun ville ikke til et samråd i Fødevareudvalget. Men det skal hun i morgen.
Lars Igum Rasmussen
En magtdemonstration mellem forbrugerminister Henriette Kjær (K) og Folketingets Fødevareudvalg er faldet ud til udvalgets fordel.

Så det er ikke med forbrugerminister Henriette Kjærs (K) gode vilje, at hun onsdag denne uge skal i samråd i Fødevareudvalget om Forbrugerrådets økonomi og den kommende fødevarelov.

Hun mener nemlig så kraftigt, at emnet bedre hører hjemme i Folketingets Erhvervsudvalg, at hun den 9. december sendte en klage til Folketingets formand, Christian Mejdahl.

Men nu er det sådan, at det er udvalgene, der bestemmer, hvor ministeren skal troppe op henne - og ikke Præsidiet - og derfor afviste Christian Mejdahl kort før jul at forholde sig til kritikken fra forbrugerministeren:

Dokumentation
De to omtalte samrådsspørgsmål

Samrådsspørgsmål I
Ministeren bedes i lyset af, at regeringen bl.a. ved oprettelsen af et nyt Familie- og Forbrugerministerium til en foreløbig udgift på 22 mio. kr. har gjort det til sin mærkesag at styrke forbrugerområdet, og med henvisning til artiklen i Jyllands-Posten den 4. december 2004: "Forbrugerpolitik: Forbrugerrådet i pengenød" redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at Forbrugerrådets aktiviteter specielt på fødevareområdet, men også i det hele taget kan styrkes. Ministeren bedes herunder redegøre for, hvordan ministeren forholder sig til, at Forbrugerrådet må trække sig ud af en række råd og nævn og lukke sin retshjælp til forbrugerne.

Samrådsspørgsmål J
Ministeren bedes oplyse, om ministeren er enig i, at behovet for en styrkelse af forbrugerområdet er indlysende og bliver forstærket yderligere med vedtagelsen af den ny fødevarelov, som forventes at indeholde vidtgående ministerbeføjelser til at implementere EU-lovgivning via bekendtgørelser, og som kræver en yderligere styrkelse af forbrugernes retsstilling og beskyttelse, som bl.a. vil kunne hævdes via flere ressourcer i Forbrugerrådet til at overvåge indholdet i den byge af bekendtgørelser, der fremover må forventes.


0:000:00