Jeg tror på øget samarbejde med branchen

INTERVIEW: Danskernes sukkerforbrug er for stort. Altinget har spurgt Else Molander, ernæringschef i Fødevarestyrelsen, om hun tror på et samarbejde med branchen, som Lantmännen Schulstad opfordrer til.
Kunne du forestille dig et samarbejde med fødevarebranchen om at få sukkerindtaget ned?
"Jeg tror på øget samarbejde med fødevarebranchen, og vi samarbejder allerede godt med branchen på en række områder, der handler om at promovere sunde kostvaner," siger Else Molander, kontorchef for Fødevarestyrelsens ernæringskontor, til Altinget.

Lantmännen Schulstad opfordrer til et større samarbejde med bl.a. brødproducenter. Er det et gangbart forslag?
"Jeg mener, at der er potentiale f.eks. i et samarbejde om information om at spise groft brød og om produktudvikling af flere grove brødtyper."

På hvilke områder har I allerede gode erfaringer med samarbejde med fødevarebranchen?
"Hvis du tager kostrådene, så er fiskeribranchen f.eks. vældig godt i gang med at prøve at forøge forbruget af fisk. Og vi har partnerskaber med frugt- og grønterhvervet om '6 om dagen', ligesom vi har en god dialog med detailhandelen i år for at øge tilgængeligheden af sunde fødevarer."

På hvilke områder går samarbejdet med branchen mindre godt?
"Jeg tror f.eks. ikke så meget på, at vi kan få læskedrikbranchen til at sælge færre sodavand."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024