Om  
Jeppe Kofod
Mette Gjerskov

Jeppe Kofod gør comeback som vikar i Folketinget

Mette Gjerskov har sygemeldt sig fra sin plads i Folketinget, og derfor er partifællen forhenværende udenrigsminister Jeppe Kofod indkaldt som vikarierede folketingsmedlem.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Det socialdemokratiske folketingsmedlem og forhenværende fødevareminister Mette Gjerskov (S) er blevet sygemeldt, oplyser hun på Facebook.

Derfor bliver tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i den kommende periode suppleant for hende i Folketinget. Han blev ikke valgt ind i Folketinget ved valget 1. november sidste år, hvor han stillede op i Sjællands Storkreds. 

Læs også

Mandatet gik til Mette Gjerskov valgt, men nu tager hun altså orlov i en ukendt periode. Hun var også sygemeldt sidste år på grund af udredning for smerterne. Hun er ramt af en omfattende nervebetændelse, som lægerne har forsøgt at behandle med store doser medicin.

"Imidlertid må vi nu konstatere, at min krop ikke kan tåle den slags medicin – bivirkningerne er simpelthen for voldsomme og gør mig totalt uarbejdsdygtig. Jeg har prøvet alt på hylderne, men har måttet opgive den vej, og er nu stoppet med medicinen, for i stedet at forsøge med ikke-medicinske løsninger," skriver Mette Gjerskov.

"Lægerne siger, at når jeg har reageret så voldsomt, kan det tage måneder, før jeg er klar til arbejde igen og udføre de opgaver, jeg er valgt til."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

0:000:00