Julesamtale: Benny Engelbrecht

INDBLIK: Selvom skatteminister Benny Engelbrecht (S) selv har stor erfaring med markedsføring, var det godt salgsarbejde fra en anden hånd, der startede hans politiske karriere. I dag forsøger han at være en “no bullshit-politiker”.

Hver dag frem mod juleaften bringer Altinget et interview med en foletingspolitiker. Den 7. december var det med skatteminister Benny Engelbrecht.
Hver dag frem mod juleaften bringer Altinget et interview med en foletingspolitiker. Den 7. december var det med skatteminister Benny Engelbrecht.Foto: Pressefoto
Line Jenvall

Det at være folketingspolitiker og minister, det er noget af det højeste, man kan opnå. Og så længe jeg har det godt med det og har overskuddet til at levere de kræfter, det kræver, så gør jeg det.

Benny Engelbrecht (S)
Skatteminister
Fakta
44-årige Benny Engelbrecht er født på Amager, men flyttede som 20-årig til Sønderborg i Sønderjylland, hvor han bor i dag og er valgt til Folketinget. 

Han har siddet i Folketinget siden 2007, og blev skatteminister 2. september i år.

Inden han gjorde politisk karriere, arbejdede han med kommunikation og markedsføring som afdelingsleder på AOF Syd, og før da som marketing manager i firmaet Danimex Communication A/S. Han er uddannet i marketing fra Handelsskolen i Aabenraa.

Privat er Benny Engelbrecht gift med Charlotte Engelbrecht, der også er politiker. Hun sidder i byrådet i Sønderborg for Socialdemokraterne.

Kilde: ft.dk og benny-engelbrecht.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Det var reelt set, fordi jeg blev spurgt. Jeg har været partipolitisk aktiv siden 1992 og lavet kampagner ved siden af min erhvervskarriere, men jeg havde aldrig planlagt selv at træde ud på scenen. Ikke før vores lokale folketingsmedlem meddelte, at han 60 år gammel og efter tre valgperioder ikke genopstillede. Det førte nemlig til en kop kaffe og en bid æblekage til min hustru og mig hjemme hos daværende byrådsmedlem Bent Olesen (S), hvor han stillede spørgsmålet: “Skal du ikke være folketingsmand?” At det var muligt og ikke mindst det rigtige at gøre, fik han hurtigt overbevist mig om. Mere imponerende er, at det lykkedes for ham at overbevise min kone om, at det sagtens kunne lade sig gøre med privatlivet. Det var godt salgsarbejde. 

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

0:000:00