Julesamtale: Tina Nedergaard

JULEKALENDER: I dagens julekalender-interview taler Altinget med den nordjyske landmandsdatter Tina Nedergaard (V), som genopstiller på Vestegnen. Hun er blevet mere eftertænksom og vil nu som Birthe Rønn Hornbech (V) kloge sig på, hvordan gamle dage var bedre. 

"Når de mange unge politikere vover, så kan jeg sidde lidt som Birthe Rønn Hornbech (V) og kloge mig på, at det var meget bedre i gamle dage," siger Tina Nedergaard (V).
"Når de mange unge politikere vover, så kan jeg sidde lidt som Birthe Rønn Hornbech (V) og kloge mig på, at det var meget bedre i gamle dage," siger Tina Nedergaard (V).Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Frederik Marker Hansen
"Jeg har været med i rigtig mange gode og vigtige aftaler. Ikke mindst i de år, hvor jeg var uddannelsesordfører, og Bertel Haarder (V) var minister. Der var gang i den, Bertel Haarder sidder ikke på hænderne og keder sig ret lang tid af gangen," siger Tina Nedergaard (V). Foto: Toke Kristiansen/Altinget
"På Christiansborg mødes vi i en konfrontation. I en periode kunne jeg mærke, at jeg fik det dårligt med at svare på så mange angreb," siger Tina Nedergaard (V). Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Fakta
Tina Nedergaard er født 28. marts 1969 i Aarhus.

Aktuelle poster
Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Uddannelses- og Forskningsudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Socialudvalget.

Venstres børne- og familieordfører.

Medlemsperiode
Folketingsmedlem for Venstre i Nordjyllands Storkreds fra 13. november 2007.
Folketingsmedlem for Venstre i Nordjyllands Amtskreds fra 20. november 2001 til 13. november 2007.
Kandidat for Venstre i Brønderslevkredsen fra 2007.
Kandidat for Venstre i Sæbykredsen fra 2000 til 2006.


Parlamentarisk karriere
Hun har blandt andet været undervisningsminister fra 23. februar 2010 til 8. marts 2011, finansordfører 2009-2010, fødevareordfører og forbrugerpolitisk ordfører 2007-2009. Medlem af bestyrelsen for Venstres folketingsgruppe 2005-2010.


Uddannelse og erhverv
Cand.scient.pol., Aarhus Universitet, 1997.
Student (matematisk-samfundsfaglig), Hobro Gymnasium, 1988.
Konsulent, Dansk Arbejdsgiverforening, fra 1998 til 2002.
Programdirektør, IUC-Europe, fra 1997 til 1998.


Udmærkelser
German Marshall Fellow 2001.
 

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

I mit barndomshjem drøftede mine forældre meget politik. Vi så altid tv-avisen, der var nemlig kun en kanal dengang. I gymnasiet var der et godt politisk miljø. Jeg fik meget politisk modstand, fordi jeg kom i klasse med nogen, som var ligeså engagerede som mig, men de delte nu ikke altid mine fine overbevisninger. Min opstilling som lokalforeningsformand i Hobro var lidt tilfældig. Jeg fik at vide, at de manglede en kandidat i Sæby-kredsen. og jeg kom i kontakt med den dejlige kredsformand, Lis Andersen. Det ene skridt tog det andet, og så havde vi jo et fantastisk valg i 2001.

Det bedste og mærkeligste er min genopstilling på Vestegnen. Det er helt forfra med pjeceuddelinger, til jeg er helt blåfrossen. Jeg skal på Brøndby Stadion, og jeg øver mig i at sige: ”Ta' nu hjem dumme jyder!”

Tina Nedergaard
Børne- og familieordfører i Venstre

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

0:000:00