K: Landmænds kritik af Grøn Vækst er forfejlet

LANDBRUG: K afviser, at Grøn Vækst forringer konkurrencevilkårene for de danske landmænd og mener, at Bæredygtigt Landbrug blander tingene sammen. LA er uenig og vil afskaffe Grøn Vækst.
Samtidig med Bæredygtigt Landbrugs konference på Christiansborg havde flere hundrede landmænd i traktorer indtaget København i protest mod regeringens aftale Grøn Vækst.
Samtidig med Bæredygtigt Landbrugs konference på Christiansborg havde flere hundrede landmænd i traktorer indtaget København i protest mod regeringens aftale Grøn Vækst.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk
Anne Burlund

Bæredygtigt Landbrug blander tingene sammen. Det er rigtigt, at vi skal se på de generelle konkurrencevilkår i samfundet med høje lønninger og højt afgiftstryk - men det har jo ingenting at gøre med Grøn Vækst.

Tage Leegaard (K)
Miljøordfører
Da Bæredygtigt Landbrug onsdag eftermiddag holdt konference på Christiansborg, var et af de store stridspunkter spørgsmålet om, hvorvidt regeringens aftale om Grøn Vækst skaber ulige konkurrencevilkår for de danske landmænd.

Bæredygtigt Landbrug mener, at Grøn Vækst vil forringe dansk landbrugs konkurrenceforhold, hvilket vil få store økonomiske konsekvenser for landbruget og dermed det danske samfund. Derfor mener landmænd og Bæredygtigt Landbrug, at yderligere miljøtiltag bør afstemmes med de øvrige EU-lande.

"Synes politikerne ikke, det er rimeligt, at de danske landmænd får samme rammevilkår som landmænd i resten af Europa?" spurgte en fortørnet landmand debatpanelet af ordførere fra begge sider af Folketinget.

K: Landmænd blander tingene sammen
Men selvom Konservatives miljøordfører, Tage Leegaard, har forståelse for landmændenes frustration, mener han, at deres kritik af Grøn Vækst er helt forfejlet:

0:000:00