Kafkas indtog i Forbrugerministeriet

KOMMENTAR: Forbrugerministeriet måtte ud i nærmest absurde forklaringer for at fastholde, at Carina Christensen ikke har ændret holdning til differentieret moms.
Har forbrugerminister Carina Christensen (K) ændret holdning til differentieret moms på fødevarer? Det er ikke helt let at finde ud af, hvis man spørger Forbrugerministeriet.
Har forbrugerminister Carina Christensen (K) ændret holdning til differentieret moms på fødevarer? Det er ikke helt let at finde ud af, hvis man spørger Forbrugerministeriet.
Niels Th. Dahl

Det er ikke altid helt let at forstå, hvad de danske politikere egentlig går og siger - og mener.

Nogle gange taler de sort, nogle gange skifter de holdning til vigtige spørgsmål, og andre gange forsøger de bare at tale udenom.

Og så er der de tilfælde, hvor det kan være ekstraordinært svært at finde hoved og hale i argumentationen hos politikerne.

Dokumentation

Tirsdag gav forbrugerminister Carina Christensen (K) svar på følgende § 20-spørgsmål stillet af SF's fødevareordfører Kristen Touborg.  

Spørgsmål S 5397:
"Fastholder ministeren fortsat sit nej til momsdifferentiering, når det drejer sig om et instrument i bekæmpelse af fedme, nu da ministerens partileder, økonomi- og erhvervsministeren, har givet en positiv udmelding i sagen, ligesom den konservative sundhedsordfører Helle Sjelle?"
 
Endeligt svar:
Regeringen er optaget af at bekæmpe overvægt i den danske befolkning. Vi har igangsat en bred vifte af forskelligartede initiativer, der skal fremme borgernes sundhed og dermed også forebygge overvægt blandt såvel børn som voksne. Det drejer sig bl.a. om oplysningsaktiviteter, undervisning, holdningsbearbejdning, rådgivning, modelprojekter, puljemidler, forskning, mv.
 
Jeg har noterer mig, at spørgsmålet om differentieret moms jævnligt dukker op i debatten. Jeg skal henvise til mine tidligere udtalelser, hvori jeg afviser indførelsen af differentieret moms.
 
Regeringen arbejder til stadighed på at forbedre og forny indsatsen med at fremme befolkningens sundhed. Vi diskuterer og vurderer således løbende nye tiltag og virkemidler.


0:000:00