Kjær: De nye kosttilskudsregler er ikke nye

Henriette Kjær forklarer i et §20-svar til Danske Folkepartis Birthe Skaarup, at det ikke er nye regler på kosttilskudsområdet, danskerne er så optagede af. Men præciseringer. Og så føler ministeren sig forpligetet til at forklare baggrunden for balladen.
Lars Igum Rasmussen
Den vejledning om kosttilskud - som alle synes optaget af i helse-Danmark i øjeblikket - er ikke nye regler.

Det budskab er et blandt flere centrale, som forbrugerminister Henriette Kjær sender til formand for Sundhedsudvalget Birthe Skaarup (DF), der i ugevis har sendt ministeren stribevis af spørgsmål om kosttilskud og deres status efter - ikke nye regler - men præciseringen.

"Vejledningen præciserer den allerede gældende retstilstand. De produkter, der er ulovlige at markedsføre som kosttilskud efter den endelige udarbejdelse af vejledningen, har således også været ulovlige at markedsføre som kosttilskud forinden," oplyser Henriette Kjær.

Helsekostbranchen har været oprørt over den kraft, som ministeren har slået ned med. Mange frygter, at både firmaer må lukke, og produkter vil forsvinde fra hylderne. Produkter, som store dele af den danske befolkning indtager for egen velvære og sundheds skyld.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00