Kjærs ministerium var et misfoster

Den afgående minister får ingen medlidenhed fra kollegerne i oppositionen: Nedlæg Kjærs ministerium, lyder det samstemmende fra SF, S, R og DF. V og K bakker fortsat op om ministeriet.
Mikael Børsting
Henriette Kjær får ikke mange plusser i bogen efter et halvt år som forbruger- og familieminister. Et bredt flertal i Folketinget kræver Kjærs ministerium nedlagt med det samme. Det har været et "misfoster" fra dag ét, lyder kritikken samstemmende.

"Jamen, det skal bare nedlægges hurtigst muligt. Det har været en katastrofe både for forbrugerne og familierne i Danmark. Jeg vil gå så langt som til at kalde ministeriet for et misfoster, der aldrig skulle have været født," siger fødevareordfører i SF Kristen Touborg til Altinget.

"Det eneste Henriette Kjær har opnået som minister er endnu ringere fødevaresikkerhed og færre penge til kontroller. Hvis ikke hun selv havde taget beslutningen, så havde vi kaldt Anders Fogh i samråd," siger Kristen Touborg.




Samme kritik lyder fra de radikale:

"Ministeriet har simpelthen ikke fungeret på noget tidspunkt. Man har brugt en masse penge på et nyt ministerium, men forbrugerne og familierne har ikke fået noget for pengene. Tværtimod. Nu skal vi have familierne tilbage i Socialministeriet og forbrugerdelen tilbage til Fødevareministeriet," siger fødevareordfører Martin Lidegaard.

Pynteministerium
Hos regeringens trofaste støtteparti DF, får Kjærs ministerium ikke megen hjælp.

"Det var et ministerium, der bare blev oprettet for at give De Konservative en ministerpost. Man har brugt en masse penge på at indrette kontorer, men der er ikke komme noget ud af det. Vi vil bede statsministeren om at overveje at nedlægge det," fastslår partileder Pia Kjærsgaard.

Socialdemokraternes Frank Jensen så også gerne, at ministeriet blev nedlagt i forbindelse med ministerens afgang.

"Vi har aldrig nogensinde støttet det ministerium, der ikke har været andet end symbolpolitik fra statsministerens og regeringens side. Vi så gerne, at man nedlagde ministeriet og i stedet tog ved lære af den store fokus på forbrugere og fødevaresikkerhed, som der var under SR regeringen," siger Frank Jensen.

0:000:00