Klimarådet: Danmark holder ikke ”1,5 grader i live” med nuværende klimamål

Kopierer alle verdens lande Danmarks klimaplaner vil temperaturen stadig overstige Parisaftalens mål om 1,5 grader, viser ny analyse fra Klimarådet. Flere partier er klar til at se på nye klimamål.

Skal Danmark skrue op for klimaambitionerne og dermed bidrage mere til Parisaftalens 1,5 gradersmålsætning, vil det formodentligt kræve betydelige tiltag i særligt landbruget og transporten, skriver Klimarådet i ny analyse.<br>
Skal Danmark skrue op for klimaambitionerne og dermed bidrage mere til Parisaftalens 1,5 gradersmålsætning, vil det formodentligt kræve betydelige tiltag i særligt landbruget og transporten, skriver Klimarådet i ny analyse.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

I de internationale klimaforhandlinger kæmpes der for at holde Parisaftalens mål, om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader, i live.

Danmarks indsats er i dag ikke tilstrækkelig til at levere vores bidrag til at holde os under 1,5 graders opvarmning.

Peter Møllgaard, Formand for Klimarådet og dekan på SDU

Nu viser en ny analyse fra Klimarådet, at Danmark ikke selv har klimamål, der understøtter den ambition.

Danmark er stadig et stykke vej fra at leve op til egne klimamål, men skulle alle løfterne blive indfriet, svarer indsatsen til en global temperaturstigning kan holdes nede på 1,7 grader, men hvor temperaturen i perioder godt kan være højere.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00