Debat

Kommission skal give landbruget mulighed for at vokse

DEBAT: Hvad forventer politikerne af Natur- og Landbrugskommissionen? Dansk Folkeparti håber, at kommissionen kan blive begyndelsen på en ny miljøregulering.
Foto: ft.dk
Anders Jerking
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Fakta
Regeringens Natur- og Landbrugskommission kommer i løbet af foråret med sine anbefalinger.
Altinget.dk har som optakt bedt miljø- og fødevareordførerne fra Folketingets partier om at beskrive deres forventninger til kommissionen. Politikernes indlæg bringes i løbet af de næste uger.

Du kan også blande dig i debatten: Send dit indlæg til [email protected].

Af Jørn Dohrmann og René Christensen
Hhv. miljøordfører og formand for Fødevareudvalget, Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti ser frem til, at Natur og Landbrugskommissionen kommer med dens anbefalinger.

De signaler, der tidligere er kommet fra kommissionens arbejde og i forbindelse med delrapporten, har for en dels vedkommende været spændende. Vi håber derfor også, at der kommer nogle klare meldinger og anbefalinger, som tager udgangspunkt i konkurrencevilkår og implementering af EU-tiltag og lovgivning.

Ligeledes håber vi, at kommissionen fortsat vil bakke op om den holdning, der altid har hersket i Dansk Folkeparti, som betyder, at fødevareproduktionen er et erhverv, som skal have mulighed for at udvikle sig, ekspandere, samt tilpasse sig forbrugernes efterspørgsel.

Det fordrer, at vi i stedet for stram rammestyring på blandt andet antal af producerede dyr, får en styreform som for resten af det danske erhvervsliv. Det skal være klart, hvad udledningen må være fra husdyr og agerbrug, og det skal være klart, hvad det er for udledningskrav, der stilles til den enkelte bedrift. Vi anerkender, at dette er en proces, men vi håber, at den kan starte nu - gerne med anbefalinger fra kommissionen.

Vi har altid brystet os af, at dansk landbrug er omstillingsparat. Vi håber nu, at politikkerne også er omstillingsparate, så vi i fremtiden kan fastholde de positioner, som dansk fødevareproduktion har.  

Vi håber ligeledes, at der kommer anbefalinger til, hvordan miljøklagesager kan håndteres hurtigt og kompetent.  

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Dohrmann

fhv. MEP (DF), fhv. MF
automatikmekaniker (1988)

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00