Kommuner uenige om spildevandsslams farlighed

NYHED: Miljøstyrelsen ser ingen grund til at kommunerne bekæmper udbringning af spildevandslam på landbrugsjord. Men nogle kommuner stoler ikke på styrelsens vurdering.
I Hjørring Kommune forsøger de at overtale landmændene til ikke at sprede slam ud på marker, der ligger over vigtige grundvandsområder.
I Hjørring Kommune forsøger de at overtale landmændene til ikke at sprede slam ud på marker, der ligger over vigtige grundvandsområder.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hverken i Danmark eller i udlandet har vi set eksempler på problemer med udbringningen af slam på markerne.

Trine Leth
Miljøstyrelsen

Er spildevandsslam en trussel for miljøet, når det spredes ud på markerne? "Nej," siger Miljøstyrelsen. "Det tror vi ikke på," siger en række kommuner.

"Vi er ikke overbeviste af Miljøstyrelsens forsikringer. Der bliver taget for få prøver, og vi mener, at man undersøger slammet for alt for få typer giftstoffer. Vi tør som politikere ikke gå ind stille en garanti for, at slammet ikke kan forurene de marker," siger Jens Hedegaard Kristensen, der er formand for Teknisk Udvalg I Frederikashavn (Lokalliste)

Både den nuværende og tidligere regeringer har haft som målsætning, at mest muligt af spildevandsslammet skal spredes ud på markerne for at sikre mere genanvendelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00