Kosttilskud virker ikke; spis frugt og grønt

NOTE: Vejen til en bedre livsstil går gennem frugt og grønt fra naturens hånd. Ikke gennem kosttilskud med antioxidanter, som mange hidtil har troet. Det viser ny rapport fra Motions- og Ernæringsrådet. Producenter af kosttilskud opponerer mod Rådets konklusioner.
Fakta
Læs hele Motions- og Ernæringsrådets rapport her

Læs Ugeskrift for Lægers omtale af undersøgelsen


Kilde: Altinget
Frugt og grønt er godt for helbredet, ikke mindst på grund af det høje indhold af antioxidanter. Sådan har rådet lydt i mange år. Derfor har mange danskere også tyet til et skud ekstra antioxidanter i hverdagen i form af kosttilskud for at holde bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme fra livet.

I en ny rapport afviser Motions- og Ernæringsrådet imidlertid, at der skulle være videnskabeligt belæg for at kosttilskud med antioxidanter gavner helbredet.

I rapporten konkluderer Motions- og Ernæringsrådet, at der ikke er videnskabeligt belæg for, at et højt indtag af antioxidanterne C-vitamin, E-vitamin og karotenoider som kosttilskud nedsætter risikoen for sygdomme.

"Påstande om, at det er gavnligt at spise tilskud af antioxidanter for at reducere risikoen for sygdomme er således ikke videnskabeligt underbygget. I stedet anbefales det at følge de otte kostråd, hvilket blandt andet indebærer at spise minimum seks stykker frugt og grønt om dagen," siger professor Bjørn Richelsen, formand for Motions- og Ernæringsrådet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00