KRAM-undersøgelsen er i gang

NOTE: Første by er gået i gang med at undersøge befolkningen for KRAM-faktorerne. Aalborg er første kommune, der har inviteret borgerne til at få tjekket deres sundhed.
Foto: Aalborg Kommune
Maria Dalby
Foto: Ålborg Kommune
Foto: aalborg Kommune
Fakta

Om undersøgelsen:
KRAM-undersøgelsen er en af de hidtil største samlede undersøgelser af danskernes sundhed. Undersøgelsen kaldes KRAM, fordi den handler om Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Undersøgelsen gennemføres i 12 af landets kommuner og består af en spørgeskemaundersøgelse, en undersøgelse ved KRAM-bussen og lokale sundhedsfremme- og forebyggelsesaktiviteter.


Kilde: http://www.kram-undersoegelsen.dk/
I sol begyndte KRAM projektet med en løbetur. Efterfølgende kunne borgerne i en bus få målt blodtryk, puls, vægt med videre. Kommunen har også sendt et spørgeskema til alle borgere om deres kostvaner, rygevaner, alkoholvaner og motionsvaner.

Resultatet skal give politikerne et afsæt for at forebygge sygdomme i kommunen. I alt 10.000 borgere har været inde og besvare spørgeskemaet.

Skaber sundhedsprofil for byen
"Resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen og undersøgelserne ved KRAM-bussen vil indgå i en sundhedsprofil, som kommunen kan anvende som udgangspunkt for planlægning af fremtidig sundhedspolitik og sundhedsfremme- og forebyggelsesindsatser. Resultaterne vil desuden indgå i en samlet database, der vil udgøre et særdeles værdifuldt grundlag for fremtidige forskningsprojekter," oplyser Statens Institut for Folkesundhed.

Undersøgelsen er en del af en større undersøgelse, der gennemføres i 12 kommuner over hele landet. Interesserede kommuner kan stadig nå at melde sig inden 1. maj. Projektet foregår i 2007-08 med Aalborg Kommune som pilotprojekt.  

KRAM-undersøgelsen laves af Statens Institut for Folkesundhed (SIF). Undersøgelsen er sat i gang af Det Nationale Råd for Folkesundhed og betales af TrygFonden og Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00