Kritik af Gjerskovs fiskeriudspil

FISKERI: Ministerrådet har med fødevareminister Mette Gjerskov (S) i spidsen forhandlet udspillet til en ny fiskeripolitik på plads. Udspillet møder kritik fra Greenpeace, Enhedslisten og MEP Anna Rosbach, mens Danmarks Fiskeriforening er frustrede over den langvarige proces.
Foto: Colourbox

Det er ærgerligt, hvis det er det her, man vil huske det danske formandskab for. Jeg er sikker på, at Parlamentet ikke kan acceptere det her. Jeg vil i hvert fald ikke stemme for en reform, som reelt er en dødsdom til det europæiske fiskeri.

Anna Rosbach
Medlem af Europa-Parlamentet
Efter en lang nats forhandlinger blev EU's Ministerråd tidligt onsdag morgen enige om et udspil til reformen af den europæiske fiskeripolitik.

Ifølge fødevareminister Mette Gjerskov (S) lægger udspillet op til et mere bæredygtigt fiskeri i Europa. Men udspillet lever ikke op til forventningerne og vil ikke komme til at betyde det store for fiskebestandene i de europæiske vande, lyder det nu fra flere sider.

"Desværre sikrer den nye aftale om EU's fiskeripolitik ikke et bæredygtigt fiskeri," siger Enhedslistens fiskeriordfører Per Clausen.

Han bakkes op af medlem af Europa-Parlamentet Anna Rosbach (løsgænger), der er suppleant i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg og med i arbejdsgruppen Fish For the Future.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00