Professor: Ernæring underprioriteres på danske sygehuse

KOST: Da Jette Lyngholm fik en alvorlig kræftsygdom, gjorde hun meget ud af at spise den rigtige kost. Det er en opgave, alt for mange patienter står alene med, og det giver dem unødvendigt svære komplikationer i behandlingerne, mener overlæge og professor i ernæring.

Der er masser af evidens for, at kostindtag og ernæring er en væsentlig prognostisk faktor for at overleve, fortæller overlæge og professor Henrik Højgaard Rasmussen. ARKIVFOTO. 
Der er masser af evidens for, at kostindtag og ernæring er en væsentlig prognostisk faktor for at overleve, fortæller overlæge og professor Henrik Højgaard Rasmussen. ARKIVFOTO. Foto: Lars Helsinghof Bæk/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er paradoksalt, at ernæring og mad er så lidt prioriteret på de danske sygehuse set over et.

Henrik Højgaard Rasmussen
Overlæge og professor ved Aalborg Universitetshospital

Vi ved, at desværre meget få læger tænker ernæring ind som en del af en medicinsk behandling.

Susanne Wolf
Videnskabelig rådgiver i Nestlé Health Science

Ethvert liv har sine afgørende øjeblikke. Dage, man aldrig glemmer. For Jette Lyngholm var fredag 5. november 2010 en af de dage.

Den fredag gav hospitalslægen hende beskeden, at de ikke kunne tilbyde hende andet end livsforlængende kemo mod en endetarmskræft, der havde spredt sig til lever og lunger.

”Det var jo en dødsdom,” husker Jette Lyngholm, der på det tidspunkt var 50 år gammel.









0:000:00