Kritik: Nyt hygiejnekursus mod MRSA er uambitiøst

SMITTE: Utilstrækkeligt og useriøst med et e-læringskursus af halvanden times varighed. En række aktører kritiserer et nyt hygiejnekursus, der skal være med til at bremse MRSA-smitte.

En arbejdsgruppe har anbefalet et kursus med otte lektioner af 45 minutter, hvor e-læring højst supplerer fysisk undervisning. Miljø- og fødevareministeren foreslår nu et e-læringskursus af cirka 1,5 times varighed. 
En arbejdsgruppe har anbefalet et kursus med otte lektioner af 45 minutter, hvor e-læring højst supplerer fysisk undervisning. Miljø- og fødevareministeren foreslår nu et e-læringskursus af cirka 1,5 times varighed. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

E-learningsprogrammet har lidt karakter af et hygiejnekursus, når man skal sælge en hotdog på en tankstation. Jeg synes, der mangler noget seriøsitet i det her i forhold til problemstillingen.

Per Hansen
Forbundssekretær, Fødevareforbundet NNF

Vi erkender, at der kan være ressourcemæssige udfordringer i landbruget, som gør et længerevarende kursus mindre attraktivt. Ikke desto mindre finder vi det nuværende forslag uambitiøst i forhold til formålet.

Den Danske Dyrlægeforening i deres høringssvar til lovforslaget

Resistente MRSA-bakterier skal så vidt muligt holdes i svinestaldene.

Og det skal et nyt obligatorisk hygiejnekursus for personer, der håndterer svin, være med til at sikre.

En lang række aktører er dog yderst betænkelige ved, om miljø- og fødevareministerens forslag til et kursus er tilstrækkelig til at imødegå spredningen af den frygtede bakterie. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00