Landbruget er "overordentligt utilfreds" med EU-advokats kritik af Danmark i sag om fetaost

EU's kritik af de danske osteproducenters handel med fetaost møder ikke meget forståelse hos Mejeriforeningen, som mener, at det frie marked bør prioriteres højere end juridiske beskyttelsesrettigheder.

EU-Domstolens generaladvokat udtalte 17. marts kritik af Danmark, fordi danske osteproducenter sælger hvid ost under varebetegnelsen 'feta' uden for EU's grænser. Det sker, efter EU-Kommissionen har anklaget Danmark for traktatbrud.
EU-Domstolens generaladvokat udtalte 17. marts kritik af Danmark, fordi danske osteproducenter sælger hvid ost under varebetegnelsen 'feta' uden for EU's grænser. Det sker, efter EU-Kommissionen har anklaget Danmark for traktatbrud.Foto: John Kolesidis/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Udviklingen i den dansk-græske tragedie om retten til at sælge fetaost ærgrer dansk landbrug, som er uenig i EU's kritik af den danske feta-eksport.

Konflikten har stået på i 20 år, og kritikken af Danmark går på, at danske osteproducenter bruger betegnelsen 'feta' om hvide oste, på trods af at feta-betegnelsen er EU-beskyttet, så kun Grækenland må bruge den.

Danmark har tidligere fået forbud mod at bruge feta-betegnelsen på EU's indre marked, og nu anbefaler EU-Domstolens generaladvokat også, at danske osteproducenter stopper feta-eksporten til tredjelande.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024