Landbruget fortæller, at dyrevelfærden for danske grise er på et højt niveau. Men Danmark er ”ikke førende” i Europa

Landbrugets grise har det ikke markant bedre i Danmark end hos konkurrenterne i Europa, fastslår førende professor. Når regeringen vil lave en dyrevelfærdsaftale, bør den derfor heller ikke frygte lækage ved strammere lovgivning, lyder det. Generelt har Danmark lang vej igen, mener en europæisk dyreværnsorganisation.

Danmark ligger et sted i verden med relativt høje standarder for grises dyrevelfærd, men blandt de gode lande ligger vi i bunden, fortæller professor Peter Sandøe. 
Danmark ligger et sted i verden med relativt høje standarder for grises dyrevelfærd, men blandt de gode lande ligger vi i bunden, fortæller professor Peter Sandøe. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

(Opdateret klokken 14.20 med kommentar fra Landbrug & Fødevarer.)

Dyrevelfærden for grisene i de danske stalde er i den lave ende sammenlignet med vores nærmeste konkurrenter i Europa.

Bekymringen for at strammere lovgivning vil føre til, at dele af svineproduktionen overtages af landbrugslande med dårligere dyrevelfærd, er derfor heller ikke særligt velbegrundet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024