Landbruget tror på dansk vækstrejse for planter, men advarer politikere mod at overstyre

Danmark har gode betingelser for at sætte skub i produktion af plantebaserede fødevarer, men det kræver, at der bliver sat gang i forskning, udvikling og kædesamarbejder. Og så er der brug for tålmodige politikere, siger Landbrug & Fødevarers erhvervs- og forskningsdirektør. 

Ærter er blandt de afgrøder, danske landmænd kan komme til at satse mere på.
Ærter er blandt de afgrøder, danske landmænd kan komme til at satse mere på.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Hestebønner, ærter og kikærter er blevet den nye sort inden for snakken om dansk landbrugs fremtid.

Stadig flere stemmer påpeger, at udsigten til tocifrede vækstrater på markeder for plantebaserede fødevarer er en unik mulighed for danske landmænd til at starte et nyt eksporteventyr.

Men hvor nem er denne omstilling for landbruget, og hvordan får man sat skub i udviklingen?

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00