Landbrugsminister vil sikre bedre generationsskifte i klimaets navn: Det er vigtigere for de unge

Fremtidens landmænd er mere optaget af hensynet til klima og miljø end de ældre generationer, og derfor er en vigtig del af den grønne omstilling af landbruget også at lade de unge komme til. Det mener landbrugsminister Jacob Jensen (V), der blandt andet vil hjælpe med afgiftslettelser.

Den grønne omstilling kræver ny teknologi, og det kræver, at man tør investere og tage chancen med nogle af de idéer og muligheder, som koster lidt mere i starten, siger fødevareminister Jacob Jensen (V).
Den grønne omstilling kræver ny teknologi, og det kræver, at man tør investere og tage chancen med nogle af de idéer og muligheder, som koster lidt mere i starten, siger fødevareminister Jacob Jensen (V).Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Lavbundsjorder skal tages ud af drift, og en CO2-afgift skal skubbe på udviklingen af nye klimateknologier. Men hvis landbruget skal omstilles til en grønnere fremtid, er der også behov for en udskiftning af bønderne selv.

Sådan lyder det fra landbrugs- og fødevareminister Jacob Jensen (V), der derfor vil gøre det lettere for unge landmænd at få en fod ind i erhvervet.

Der er bare en tendens til, at den næste generation rigtig gerne vil arbejde med den grønne omstilling og er knap så teknologiforskrækkede.

Jacob Jensen (V)
Landbrugs- og fødevareminister

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00