Landbrugsorganisation tror på jobmuligheder til ukrainere

Landbruget mangler arbejdskraft og med gode erfaringer med ansatte fra Ukraine kan erhvervet ifølge Landbrug og Fødevarer blive en mulig vej til at komme i job for kommende flygtninge. Borgmester er delvis enig.

Østeuropæiske medarbejdere fra ikke mindst Rumænien og Ukraine er en vigtig arbejdskraft i dansk landbrug. Det kan komme være en fordel for flygtninge fra Ukraine, vurderer Landbrug og Fødevarer.
Østeuropæiske medarbejdere fra ikke mindst Rumænien og Ukraine er en vigtig arbejdskraft i dansk landbrug. Det kan komme være en fordel for flygtninge fra Ukraine, vurderer Landbrug og Fødevarer.Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeRikke Brøndum

Arbejdsmarkedet i de danske landdistrikter kan have gode forudsætninger for at hjælpe flygtninge fra Ukraine til en tilværelse som selvforsørgende.

Det er vurderingen fra erhvervspolitisk chef i Landbrug og Fødevarer, Morten Holm Østergaard, set i lyset af at ukrainere i dag udgør den næststørste gruppe af internationale medarbejdere i landbruget efter rumænere.

”Mange af de ukrainske flygtninge, som måske vil søge til Danmark, har derfor allerede et netværk i landdistrikterne og kender til forholdene,” siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024