Om  
Jette Petersen
Louise Piester

Landbrugsstyrelsens direktør fratræder stillingen

Jette Petersen fratræder stillingen som Landbrugsstyrelsens direktør. I stedet konstitueres vicedirektør Louise Piester i rollen.

Foto: Landbrugsstyrelsen
Marie Møller Munksgaard

Louise Piester bliver ny konstitueret direktør i Landbrugsstyrelsen. Dette sker som følge af, at den nuværende direktør, Jette Petersen, fratræder stillingen.

Dette skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Jette Petersen fratræder stillingen, da hun skal overtage en anden stilling i Fødevarestyrelsen.

"Jette Petersen har stået i spidsen for Landbrugsstyrelsen gennem en række år, hvor hele sektoren har oplevet store forandringer. Landbruget befinder sig i en opbrudstid, hvor branchen skal finde og implementere nye, grønne løsninger i de kommende år," udtaler departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Morten Niels Jakobsen.

Brug for ny kultur

Landbrugsstyrelsen har været indblandet i flere dårlige sager de senere år, senest udtalte Rigsrevisionen hård kritik af styrelsens måde at forvalte landbrugsstøtte på. Blandt andet bemærkede statsrevisorerne, at forholdet mellem styrelsen og erhvervet har været for tæt.

"Der har været en række sager. Og der er behov for, at der kommer en ny, stærkere kultur. En kultur, hvor man er bedre til at undgå fejl og til at opbygge tillid. Derfor mener vi, det er en god idé med en frisk start, en ny direktør og en ny kultur," siger fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Ritzau ifølge Herning Folkeblad.

Louise Piester, der bliver konstitueret direktør, har arbejdet i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri siden 2000 i forskellige stillinger. Hun bliver konstitueret direktør med virkning fra 1. juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jette Petersen

Fhv. direktør, Landbrugsstyrelsen
cand.polit.

Louise Piester

Vicedirektør, Landbrugsstyrelsen
cand. jur. (Københavns Uni, 2000)

0:000:00