Landmænd om ny grænseværdi: Systemet viser sig fra sin værste side

ANTIBIOTIKA: Landmænd raser over, at miljø- og fødevareministeren på ny vil sænke grænsen for, hvor meget antibiotika landmændene må bruge til at behandle grise.

Grænseværdien i Fødevarestyrelsens gult kort-ordning bliver igen reduceret med 15 procent.
Grænseværdien i Fødevarestyrelsens gult kort-ordning bliver igen reduceret med 15 procent.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Det er altså ganske urimelige og skævvridende krav, som ministeren med sit nye udspil opsætter for nogle af verdens dygtigste svineproducenter, som er væsentlige bidragsydere til Velfærdsdanmark.

Torben Hauskov, Formand, Danske Svineproducenter

Antibiotikaresistens er et problem, vi skal tage meget alvorligt. Det er rigtig godt, at vi har set en reduktion i forbruget over de sidste mange år, og nu er der brug for en ekstra slutspurt for at kunne nå målet.

Jakob Ellemann-Jensen, Miljø- og fødevareminister

Vreden er til at føle på blandt de danske landmænd, efter at miljø- og fødevareministeren har udstukket nye mål for forbruget af antibiotika i de danske svinestalde.

Jakob Ellemann-Jensen (V) vil sænke grænseværdien i Fødevarestyrelsens gult kort-ordning med 15 procent, fordi antibiotikaforbruget efter et fald det seneste årti er stagneret de seneste måneder og viser en stigende tendens.

I en pressemeddelelse påpeger Landbrug & Fødevarer, at landmændene har gjort præcis, som de blev bedt om, "og nu viser systemet sig fra sin værste side".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00