L&F: Godt at regeringen nedjusterer vækstskønnet

VÆKST: Den danske økonomi er fortsat presset, og derfor er det fornuftigt, at regeringen netop har nedjusteret vækstskønnet for resten af 2013. Det er meldingen fra Thomas Søby, cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer.
Per Bang Thomsen
Den danske økonomi er fortsat presset, og derfor var det helt rigtigt, at økonomiminister Margrethe Vestager (R) mandag valgte at nedjustere vækstskønnet for økonomien i resten af 2013 i forbindelse med fremlæggelsen af den seneste Økonomisk Redegørelse.

Det er meldingen fra Thomas Søby, cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer.

"Regeringen har været alt for optimistisk i dens tidligere skøn. Vi kan se, at den begrænsede vækst rundt om i Europa, som er vores traditionelle eksportmarked, fortsat påvirker landbruget og fødevaresektoren, og derfor er det rigtigt, at regeringen har nedjusteret vækstskønnet til et realistisk niveau. Jeg kan dog godt frygte, at vi skal ind i 2014, før økonomien for alvor løfter sig," siger Thomas Søby.

Tror på eksportvækst
Trods de dårlige vækstudsigter tror Thomas Søby dog, at der nok skal komme en stigning i eksporten af både landbrugs- og fødevareprodukter.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00