L&F: Gyllen må være steget Kjeld Hansen til hovedet

KOMMENTAR: "Jeg kan simpelthen ikke genkende, at min arbejdsplads skulle være i krise," skriver Landbrug & Fødevarers direktør for politik og kommunikation, Morten Høyer, i en replik til gårdejer Kjeld Hansen.

Af Morten Høyer
Direktør for politik og kommunikation, Landbrug & Fødevarer

Kjeld Hansen har begået et synspunkt, som man kan læse her på Altingets hjemmeside. Inden jeg går i rette med indlægget, så bør læseren have et par baggrundsoplysninger om Kjeld Hansen, som Altinget ikke giver os. 

Jeg tror ikke, Kjeld Hansen vil være uenig, men derimod stolt af titlen som Danmarks største hader af det moderne landbrug. Gennem mange år har Kjeld Hansen drevet hjemmesiden gylle.dk, der er dedikeret til at kritisere det danske landbrug, som det er flest. 

Der bliver som regel hældt megen gylle ud i Kjeld Hansens indlæg, og dette er heller ingen undtagelse. At Altinget vælger at viderebringe Kjeld Hansens mystiske postulater, der er forsøgt camoufleret som journalistik, er nok ikke opbyggende for mediernes flossede troværdighed. Men vurderingen er måske, at der skal lidt gang i gaden. 

Og gang i gaden kommer der i Kjeld Hansens indlæg. Dramaturgien er i orden, når det fortælles, at Landbrug & Fødevarer var nødsagede til at haste-forfremme en medarbejder til viceadministrerende direktør. Men virkeligheden er, at Anne Arhnung har haft den titel hos os i mange år.

Af samme årsag er hun, helt naturligt, konstitueret som administrerende direktør.

At vores viceformand gennem seks år stopper ved dette års delegeretmøde, kan også opbygge spænding hos Kjeld Hansen, om end der her er tale om, at Lars Hvidtfeldt har taget en kæmpe tørn for Landbrug & Fødevarer og nu gerne vil koncentrere sig om sin familie og sin virksomhed.

Og så stopper repræsentanten for deltidslandmændene i Landbrug & Fødevarer. Han er utilfreds med forskellige ting, men Kjeld Hansen udelader behændigt hans roser til Landbrug & Fødevarer, som ellers fremgår af LandbrugsAvisens artikel. 

Læs Kjeld Hansens kommentar herunder:

Og der kommer mere gylle. Danish Crown har skrevet noget om L&F i et notat. I det første udkast, vi så af Kjeld Hansens artikel, var Danish Crowns pressechef Jens Hansens udtalelser om et godt samarbejde med L&F sjovt nok udeladt.

Nu er de pludselig kommet ind igen, efter dette blev påtalt over for Altinget. Jeg synes det siger alt om den sidste del af indlægget. 

Tilbage er der at sige, at jeg føler mig komplet svigtet af mine kollegaer og de valgte i Landbrug & Fødevarer-systemet, fordi de ikke har fortalt mig om alle de sladderhistorier, Kjeld Hansen får insinueret.

Eller også er det bare, fordi der ikke rigtig er nogen historie.

For faktum er, at mens Karen Hækkerup er stoppet hos Landbrug & Fødevarer, så er der over 50 års anciennitet fra vores organisation blandt de fire tilbageværende direktionsmedlemmer.

Og i vores formandskab er der én, der forlader os til november, men fem andre, der bliver. Jeg kan simpelthen ikke genkende, at min arbejdsplads skulle være i krise. Gyllen må være steget Kjeld Hansen til hovedet. 

 

Forrige artikel NGO: Minister må tage ansvar for dansk overfiskeri NGO: Minister må tage ansvar for dansk overfiskeri Næste artikel Landboforening: Halvering af svineproduktionen redder ikke klimaet Landboforening: Halvering af svineproduktionen redder ikke klimaet
 • Anmeld

  Birger

  Er det en troll

  Jeg er ikke landbrugsmand - jeg læser mange artikler i Altinget.
  Det undrer mig at du kan skrive:
  "mystiske postulater, der er forsøgt camoufleret som journalistik, er nok ikke opbyggende for mediernes flossede troværdighed. Men vurderingen er måske, at der skal lidt gang i gaden",
  - det synes jeg du skulle have underbygget - det er pludselig et tveægget sværd!!

 • Anmeld

  Preben Von Skjoeth · Fhv. redaktør

  ALTINGET ER POLITISK FARVET

  Jeg må desværre give Morten Heyer ret, for Altinget er i den grad blevet lidt for politisk farvet. Om det p.g.a. skribenternes personlige opfattelser eller en dikteret kurs fra ledelsen. Uanset hvad svaret er, så er den objektivt kritiske journalistik.

  Jeg undrer mig over, at et medie, der praler af at være seriøs, i den grad giver spalteplads til Kjeld Hansen. Det er udokumenterede gentagelser, som et troværdigt medie ikke ville bringe.

 • Anmeld

  Jørgen Lundsgaard · cand agro

  KUN GYLLE

  Gylle.DK har altid og vil altid stå i gylle til halsen. Det er simpelthen hans måde at føre sig frem på. Han magter ikke andet end den perfide og hadske tone.
  Seriøse journalister med begge øjne åbne må græmmes over at have et sådant medlem iblandt sig.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Nogen der ved hvad dette gylle indlæg skal være godt for?

  Det er jo intetsigende vrøvl!

  Som sagt før, jordreform, skatter på værdier , og loo% økologisk landbrug i DK er eneste værdige samtaleemne her. Socialisme!

  Folket til magten. Nul magt til storbønderne i V-LA længere. • Anmeld

  Allan Christensen · Kemiingeniør

  Pesticider og økologi

  Skulle det mod forventning vise sig at de syntetiske pesticider ikke har kunnet bidrage til et økologisk mindre uansvarligt landbrug så vil ikke mindst det forrige århundredes håb herom vidne om en kærlighed til naturen så intens, at den professionelle økolog vil kunne hente inspiration herfra mange år ind i det næste århundrede - forudsat selvfølgelig, at mennesket ikke forinden er bukket under i et totalt økologisk ragnarok.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Borgerlige pesticider, og folkesygdom.

  Er naturligvis ens i interesse. Bakterier og borgerlige altså.. Man kan adskille mælk fra en ko, men kan man adskille en ko fra komælk?

  Hvis en del skulle dø verden over, pga. af en økologisk verden, der gav plads til andre dyrearter end mennesket, så fred med det.

  Det er på høje tid , at mennesket tænker udover egen art, og på andre arter. Hvis vi kunne fjerne 75% af verdens befolkningen ville være her så mere rart. loo% af Dansk udviklingshjælp, skal i fremtiden gå til at stoppe befolkningstilvæksten. Det er den eneste, og bedste fremtid, og brug af udviklingspenge.

 • Anmeld

  Klaus Flemløse · cand.scient. mat/stat

  L&F: Gyllen må være steget Kjeld Hansen til hovedet

  Det er med nogen undren, at jeg læser Morten Høyer’s svar på en artikel i Altinget af Kjeld Hansen, idet svaret er et meget følelsesladet og usagligt.
  Enhver, der arbejder med kommunikation, må tage hensyn følgende principper for al kommunikation:

  Du må aldrig lyve over for en journalist
  Du må aldrig drage en journalists kvalifikationer i tvivl
  Du må aldrig nedvurdere kunderne

  Hvis man blot forsynder sig mht. et af disse punkter, åbnes op for yderligere spørgsmål.

  Jeg mener, at Morten Høyer forsynder sig mod disse principper.
  Det er dertil en journalistik bommert, idet der tilsyneladende har været en kommunikation mellem Altinget og Danish Crowns før offentliggørelsen af Kjeld Hansens artikel. Det er tilsyneladende lykkedes Danish Crown at foretage en redigering af Kjeld Hansens artikel. Helt uhørt.

  Morten Høyer’s svar burde have være noget i følgende retning:

  ”Det er korrekt, at der er sket en naturlig udskiftning af ledelsen i L&F. Det er også rigtigt, at Danish Crown har synspunkter på den fremtidige strategi. Det er alt for tidligt at begynde at gisne om den fremtidig strategi. Beslutningerne ligger et stykke ud i fremtiden.

  I øvrigt vil jeg takke Kjeld Hansen for hans store arbejde med at dække landbrugspolitikken. Det er ikke alt hvad Kjeld Hasen skriver,som vi er enig med ham i, men det er ofte et grundlag for en løbende dialog. Tak for det. ”

  L&F er i alvorlig krise både mht. økonomi, landbrugspolitik og kommunikation. Specielt krisen mht. kommunikation kan blive alvorlig, idet det er lykkedes L&F, Bæredygtig Landbrug og en række landbrugsskribenter at lægge alle kritikere for had med hån, spot og spe således, at der i dag er et begrænset antal danskere, der støtter landbruget. Landbruget har en meget ringe legitimitet. Dette kan blive alvorligt i en politisk beslutningsproces i Folketinget.

  Grundlæggende glemmer landbruget, at kunden altid har ret. Læs derfor følgende indlæg:

  https://gylle.dk/nutids-kundeklager-er-fremtids-guld/

  Til Lars Høyer:
  Betragt dette indlæg som en ledetråd for L&F’s fremtidige kommunikation.
  Det er mit bedste råd til Lars Høyer og L&F.

 • Anmeld

  Helle B Larsen · Borger

  Lovligt meget gylle, Morten Høyer

  Man må lade Morten Høyer, at han ikke står tilbage, når der skal hældes gylle ud. Det viser med al ønskelig tydelighed, hvad der rører sig i L&F. At udtale sig om at være "hader" af det såkaldte moderne landbrug, er vist også under lavmålet. Og hvad får Morten til at tro, at Kjeld Hansen er den største? Du kan jo i sagens natur ikke have nogen anelse om, hvor mange mennesker i dette land, som Kjeld Hansen er talerør for.

  Gylleudhældning er alene landbrugets specialitet. Det luget af penge, som I siger.

Landbrug & Fødevarer nedsætter et klimaråd

Landbrug & Fødevarer nedsætter et klimaråd

KLIMANEUTRAL: Klimaprofessor Katherine Richardson bliver formand for et nyt klima advisory board, der skal hjælpe landbruget med at indfri visionen om klimaneutrale fødevarer i 2050. "Et af de store problemer indtil nu har været, at man taler ud fra business as usual," siger hun.