Lone Andersen: Landmænd kan blive verdens bedste naturforvaltere

KOMMENTAR: Hos mange landmænd mangler der viden om, hvordan naturen kan gives en hjælpende hånd i bedrifterne. Med den rette rådgivning kan vi sikre, at landmændene ikke bare er blandt verdens bedste i udbytte og dyrevelfærd, men også i naturforvaltning, skriver Lone Andersen.

For nogle uger siden blev der afholdt en konference om agerlandets natur på Christiansborg. Jeg var desværre ikke selv til stede, men har fået gengivet, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) åbnede dagen med blandt andet at sige tak til landmænd og jægere for deres indsats for at passe på naturen og understregede, at det er svært at finde nogen med større interesse for naturen end landmænd og jægere.

Det glæder mig selvfølgelig rigtig meget at høre om den anerkendelse fra ministeren – og jeg kan kun give ham ret. Jeg oplever en stadig stigende interesse for naturen blandt mine landmandskolleger, og jeg kan se, hvordan natur og biodiversitet fylder stadig mere på den politiske dagsorden.

Interesse er selvklart et meget vigtigt element, når man som landmand vil gøre en indsats for naturen. Men en anden helt afgørende forudsætning er viden.

Login

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Danmark skal igen være et skovland - et land i balance

  Landbruget skal forvises til de områder i landet hvor svinende industri normalt er placeret. Det foregår enklest i højhuse i industrikvartererne.

  Vi skal tilbage til tidligere tiders natur hvor 50% af landet var dækket af skov. Landbrug skal nedlægges i stort tal og hele bydele skal nedrives. Andre lande skal selv lægge areal til den svinende og pladskrævende industri som fødevareproduktion er.

  Danmark skal igen have et varieret vildt dyreliv som vi havde indtil for 300-400 år siden.