Lose: Aftale sikrer regioners rolle i Greater Copenhagen

ERHVERV: Aftalen om regionernes økonomi gør det klart, at regionerne fortsat kan spille en central rolle i grænseoverskridende samarbejder med fokus på erhvervsudvikling. Men penge til formålet kom der ikke.

Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V), har ikke opgivet at få rullet dele af den tidligere regerings reform af erhvervsfremmesystemet tilbage.
Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V), har ikke opgivet at få rullet dele af den tidligere regerings reform af erhvervsfremmesystemet tilbage.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regionale politikere vil også fremover kunne sidde med ved bordet og også for enden af bordet, når der skal tales erhvervsfremme og -udvikling i Greater Copenhagen.

Det er i hvert fald Danske Regioners formand, Stephanie Loses (V), udlægning af den økonomiaftale, hun torsdag kunne præsentere sammen med regeringen.

Her fremgår det blandt andet, at regionerne og regeringen er enige om, at regionerne "på lige fod med kommunerne" skal kunne varetage rollen som formand i et grænseoverskridende samarbejde, der "som ét blandt flere formål" beskæftiger sig med erhvervsfremme.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024