Lunde lytter mere end sin forgænger

STATUS: Efter fire måneder på posten, har Esben Lunde Larsen som miljø- og fødevareminister lykkedes med at løse hovedopgaven: at genoprette tilliden til Konservative. Sådan lyder vurderingen fra kommentatorer og samarbejdspartnere.

Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Lise-Lotte SkjoldanFrederik Tillitz

Den bedste politik skabes sammen med andre, og derfor har jeg også haft møder med både biodiversitets-forskere og Det Grønne Kontaktudvalg i forbindelse med udarbejdelsen af naturpakken. Jeg lytter gerne og har sjældent en forudfattet mening om andre mennesker.

Esben Lunde Larsen
Miljø- og fødevareminister (V)

Esben er langt mere åben og lyttende, end den sidste minister var. Han strækker sig nemmere ind mod der, hvor kompromiset skal findes.

Mette Abildgaard
Miljøordfører (K)

Det er næsten fire måneder siden, Esben Lunde Larsen som kulminationen på det, der har været årets største regeringskrise, afløste Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister.

Esben Lunde Larsen har som ny minister haft særligt én vigtig opgave at løse: at få politisk ro på miljø- og fødevareområdet og lukke den enorme tillidsgrøft, der var mellem regeringspartiet Venstre og støttepartiet Konservative lige efter krisen om landbrugspakken og Eva Kjer Hansens afgang som minister.

Og den opgave har han løst, som han skulle, mener politisk kommentator for Børsen Helle Ib. Da regeringens naturpakke faldt på plads med opbakning fra de øvrige blå partier, hæftede Helle Ib sig ved, at alle partier – inklusive Konservative – jublede over resultatet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00