Måling: Den grønne dagsorden tager en suveræn førsteplads

MENINGSMÅLING: Klima og miljøpolitik giver nu baghjul til alle andre politiske emner og scorer pænt selv blandt DF’s vælgere. Stram Kurs har ikke øget danskernes interesse for udlændingepolitik. Tværtimod.

Sidste sommers brændende tørke har forstærket bekymringen for klimaforandringer, og&nbsp;miljø og klima er på rekordtid stormet&nbsp;op ad&nbsp;vælgernes&nbsp;dagsorden.<br>
Sidste sommers brændende tørke har forstærket bekymringen for klimaforandringer, og miljø og klima er på rekordtid stormet op ad vælgernes dagsorden.
Foto: Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Grøn slår alle andre farver i valgkampen.

Interessen for klima- og miljøpolitik er på kort tid næsten fordoblet. I slutningen af 2017 pegede 24 procent på klima og miljø som et af de tre politikområder, der vil være mest afgørende for deres stemmeafgivning ved et folketingsvalg. I den nyeste Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten er tallet steget til hele 46 procent.

Samme mønster viser sig, hvis man beder svarpersonerne om kun at sætte et enkelt kryds ud for det allervigtigste emne. Igen kommer klima og miljø ud som den absolutte topscorer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00