Mai Villadsen er ny klimaordfører for Enhedslisten

Enhedslistens folketingsgruppe har udpeget Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, som ny klimaordfører. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Mai Villadsen er fra dags dato Enhedslistens klimaordfører. 

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse

"Klimakrisen er den største udfordring for vores og kommende generationer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at klimaet er helt afgørende for Enhedslisten. Derfor er det naturligt, at jeg nu bliver klimaordfører. Klimakrisen har aldrig været mere alvorlig, og derfor er det fuldstændig afgørende, at der på Christiansborg bliver skruet gevaldigt op for klimahandlingen," udtaler Mai Villadsen. 

Med beslutningen ønsker Enhedslisten at løfte klimaet og den grønne omstilling allerhøjest op på den politiske dagsorden. Mai Villadsen betoner, at det nuværende fokus på militarisering og oprustning ikke må stå i vejen for den grønne dagsorden. 

"Både coronakrisen og nu den forfærdelige krig i Ukraine har vist os, at der er politisk villighed til at finde pengene og løsningerne, når krisen rammer. Og klimakrisen er her nu. Det virker til, at det endnu ikke er gået op for det store flertal, at denne krise altså har været her i årtier. Jeg er alvorligt bekymret for at vi er ved at forspilde chancen for at sætte en anden retning for et grønt Danmark," udtaler Mai Villadsen. 

Mai Villadsen har tidligere været klima- og miljøordfører for partiet fra valget i 2019 til februar 2021. 

Søren Egge Rasmussen, der før var klimaordfører, fastholder sine andre ordførerposter som blandt andet ordfører for energi-, forsyning og landbrug. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Villadsen

MF (EL), fhv. politisk ordfører

0:000:00