Margrete Auken: S svækker fødevarelovgivning

DEBAT: Europa-parlamentariker Margrete Auken (SF) anklager socialdemokraterne, Henrik Dam Kristensen og Poul Nyrup, for at skade fødevaresikkerheden i Danmark under sidste uges afstemning om sødemidler i Europa-Parlamentet.

Venstre og Junibevægelsen undlod at stemme, mens Radikale, Konservative, de øvrige socialdemokrater (inklusiv Nyrup og tidligere fødevareminister Henrik Dam Kristensen) samt Dansk Folkeparti stemte for forslaget. De er dermed medansvarlige for forringet fødevarelovgivning i Danmark.

Margrete Auken, (SF) MEP
Af Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentet for SF/De Grønne

"Det er EU's skyld at Danmarks lovgivning forringes". Sådan lyder det ofte. Men hvem er EU? "EU" er resultatet af de europæiske befolkningers politiske valg.

De 3 vigtigste EU-institutioner er Kommissionen, Ministerrådet og Parlamentet. EU-Parlamentet vælges direkte - de to andre indirekte af befolkningen. Derfor er "EU" ikke værre eller anderledes end befolkningen. Så lad os glemme at give "EU" skylden og i stedet se kritisk på os selv.

Kun halvdelen af danskerne gider stemme til EU-Parlamentet, og når Danmark sender borgerlige politikere til ministerråd og Kommission, er det resultatet af at flertallet af danskerne stemmer borgerligt.

0:000:00