Mediestyring bag udflytning af valgaften

V, S og K dropper valgfesten på Christiansborg. De forklarer det med pladshensyn, men der ligger også spindoktor-motiver bag, mener Rasmus Jønsson, RUC. Pia Kjærsgaard (DF) siger, at hendes parti aldrig forlader Christiansborg på en valgaften.

Det er smart af socialdemokraterne. Billedet af en tårevædet Lykketoft i Landstingssalen som en gentagelse af Nyrups valgnederlag for tre år siden sælger ikke billetter.

Rasmus Jønsson
Ekspert i politisk kommunikation, RUC
Af Rikke Amalie Larsen

Flere af de store partier forlader Christiansborg på valgaftenen. Venstre holder valgaften i DGI-byen. De Konservative fester i Danmarks Design Center, mens Socialdemokraterne er på Jazz House.

Ved valget i 2001 holdt Venstre som det første parti valgaftenen udenfor Christiansborg. Dengang blev valgsejren på færgen Sjælland understreget af iscenesættelsen af Anders Fogh Rasmussens ankomst, hvor mørket blev afløst af lasershow og musik.

Venstres pressechef Mikkel Faurholdt forklarer til Altinget.dk, at det løste et pladsproblem og desuden bidrog til det ny image, som Venstre med succes fik skabt i 2001. Oplevelsen var så positiv, at partiet har valgt at gentage succesen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00