Michael Kristiansen: Når politik er værst – kan vi hæve standarden?

KRONIK: Statsministeren kom helskindet igennem onsdagens samråd. Men sagen, der nu fremstår parlamentarisk aldeles ufarlig, har udstillet de grimmeste sider af politik og af det politiske miljø, skriver Michael Kristiansen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kom helskindet igennem onsdagens samråd, og sagen om Løkkes relationer til en fisker fra Thyborøn fremstår nu parlamentarisk aldeles ufarlig. Men sagen udstiller og har udstillet alle de grimme sider af politik og af det politiske miljø. Hævn, nidkærhed, selvoptagethed, sjusk, personangreb, konspirationer, kortslutninger og alt muligt andet skidt.

Sagen har fremkaldt og fremkalder voldsomme reaktioner. Personligt har jeg sjældent oplevet så mange ophidsede og voldsomme kommentarer i forbindelse med en sag og de fleste langt ud over, hvad sagens substans overhovedet kan bære. Men sådan er det jo ofte med politiske sager, der løber af sporet, og pludselig fremstår det, som om regeringens, rigets og demokratiets sikkerhed er på spil. Hvad ingen af delene er i denne sag.

Når David Trads spiller ”korruptions-kortet", ved man instinktivt, at nu bliver der skudt langt over og forbi målet. Men i mediernes altopslugende kamp om klik promoveres denne teori selvsagt lystigt af Politiken.dk op til samrådet. Socialdemokratiet tænder samtidig hele kampagnemaskinen og optræder præcis lige så unuancerede og bombastiske, som deres egen gruppeformand tidligere har beskyldt medierne for at være i deres manglende bestræbelser for at interessere sig for det politiske indhold. Det er selvsving. Det er uden nuancer. Og ingen hører andre end dem selv.

Dagen derpå er de to øverste artikler i mit newsfeed: ”Løkke meldt til politiet” – det sker i hver eneste af disse sager og er med 99,9 procents sandsynlighed totalt ligegyldigt – og så bemeldte tosserier fra Trads…

Er statsministeren da uden skyld? Nej, på ingen måde. Og han udløste sådan set selv hele miseren, da han blev hidsig på det tidligere samrådsmøde i november. Her kaldte han det for ”ulækkert” at insinuere nogen sammenhæng mellem kvotekonger og regeringens politik, bare fordi statsministeren, når han er Lars Løkke Rasmussen med Løkkefondens kasket på, kender én – meget stor – fisker fra Thyborøn, som kaster rigeligt med penge efter Løkkefonden.

Det er muligvis både ”ulækkert” og ”noget svineri” at insinuere noget sådant. Og der er ikke det mindste lille bitte stykke bevis på, at fiskerens donationer og efterfølgende venskab med statsministeren har haft nogen som helst indflydelse på statsministerens ageren over for kvotekonger. Intet.

Men omvendt er det helt forståeligt og legitimt at stille spørgsmålet til en statsminister og leder for en regering, hvis fiskeriminister hverken var til at hugge eller stikke i, når det gjaldt tiltag, der kunne gøre op med kvotekongernes adgang til rigdom og dominans. Et forsvar af noget, der var i direkte modstrid med også Venstres erklærede politik på fiskeriområdet.

Det kan derfor ikke nytte noget, at Venstre tager det som en personlig forfølgelse af Lars Løkke Rasmussen, når spørgsmålene bliver rejst. Partiet ville selv havde optrådt nøjagtig på den samme måde og gjorde det da også, dengang Helle Thorning (S) var statsminister. Det er grimt, grænsende til det afskyelige, men det er åbenbart så meget en del af det nutidige politiske dna, at det synes uundgåeligt.

Jeg kan sådan set også godt forstå, at udvalgets medlemmer er mistroiske over for regeringen og dermed også statsministeren, når det handler om kvotekonger, på baggrund af deres erfaringer med Esben Lunde Larsen. De har ikke grund til andet. Og Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti havde dengang ret med de kvotekonger. Men det giver ham omvendt ikke ret til at fremstille statsministeren som korrupt og anløben uden nogen som helst form for dokumentation. Derfor fik Poulsen naturligt og berettiget forsvarsministerens ildkraft at føle tirsdag, og på samrådet onsdag lignede han en mand, der ønskede sig til et fredeligt sted med en fiskestang i hånden meget langt væk fra showet på Borgen.

Som så mange andre kunne Poulsen ikke modstå fristelsen til fem minutters national berømmelse ved at spille smart på Lars Løkke Rasmussens image. Og netop Løkkes historik er en del af sagens grimme side. Igen, statsministeren er ikke uden skyld, og han kunne for eksempel have sendt nogle drenge på kanten op i det meget omtalte sommerhus eller alt muligt andet bagklogskabsagtigt.

Men der er også noget ubehageligt over den selvfølgelighed, hvormed Lars Løkke, med Ekstra Bladet i spidsen, skydes ned. Hele arsenalet af gamle sager kan ved denne lejlighed gentages, alle medier summer med den gule breaking-bjælke og med det ene vilde standpunkt efter det andet.

Det er vigtigt at huske, at Løkkefonden længe har været en torn i øjet på ikke mindst Socialdemokratiet. Fonden giver Lars Løkke autenticitet, formålet er både uangribeligt og vigtigt, og ingen er i tvivl om statsministerens engagement. Og ja, det fremstår ikke knivskarpt, hvornår Løkke er det ene og det andet, og det burde nogle have tænkt lidt dybere over.

På samrådet onsdag optrådte Alternativets mand Roger Courage Matthisen faktisk helt i partiets ånd. Han spurgte reflektorisk til, hvordan man kunne undgå lignende situationer i fremtiden, men han havde ærligt lidt svært ved helt at pege på nogle løsninger. Statsministeren havde heller ikke nogen, dog advarede han imod en model, hvor politikere bliver udstyret med en chip, så offentligheden kan følge alle deres bevægelser døgnet rundt.

Der er al mulig grund til at holde fast i Løkkes opfordring til, at politikere ikke forskanser sig, men mødes med mennesker og helst mange mennesker. Og Løkke er så typen, der møder rigtig mange mennesker, og nogle vil så mene lidt for mange, lidt for ofte.

Politikernes gåen amok på hinanden må de selv finde en løsning på. Det ville være klogt at gøre det. For der er ingen tvivl om, at en sag som denne, dens håndtering og den efterfølgende jagt på statsministeren kun øger politikerleden og fjerner fokus fra det politiske indhold. Men det har logikken imod sig, at det sker.

Derimod er der et par andre oplagte sidegevinster, der nemt kunne landes.

Det ville være oplagt at få indført det lobbyregister, der længe har været på tale, og som for eksempel i Bruxelles og EU er helt naturligt og dagligdags. Ikke fordi det er odiøst at mødes med politikere, men fordi alle så kan se, hvem der er lobbyister og for hvem. Det ville fjerne en masse mytedannelse og meget hurtigt også være helt naturligt og bare mere professionelt.

Ved samme lejlighed kunne politikerne så kyle medierne væk fra gangene på Christiansborg, så politikerne kan passe deres arbejde og samtidig tvinge medierne til at tænke over, hvad de egentlig foretager sig på Christiansborg.

Det er jo grotesk, at statsministeren efter halvanden times samråd skal bruge en halv time ekstra ude på gangen til en ny omgang – men nu fra medierne. I stedet for mediernes mere eller mindre tilfældige hærgen rundt, så kunne man oprette en mediezone, hvor de politikere, der for eksempel ønsker at tale med medierne efter samråd, kan gå hen. Så kan man selvfølgelig blive væk. Men hvilken politiker tør det?

Ville det fjerne grimheden fra politik. Nej, det ville det ikke. Men det ville måske bare hæve standarden en anelse.

PS: Jeg har ikke talt med statsministeren om sagen, ej heller storfiskere, selv om der er én med fiskeforbindelser, der har ringet forgæves et par gange.

----------

Michael Kristiansen (f. 1962) er journalist og var pressechef i partiet Venstre, indtil han i 2001 blev særlig rådgiver for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. I 2007 blev han vært for det politiske program Mogensen og Kristiansen på TV 2 News, som i dag kører på tiende år under navnet Tirsdagsanalysen. Desuden driver han kommunikationsbureauet Kristiansen+Partners og er forfatter til en række politiske biografier. Kommentaren er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Næste artikel L&F: Dansk landbrugsjord kan blive en magnet for udenlandske rigmænd L&F: Dansk landbrugsjord kan blive en magnet for udenlandske rigmænd
 • Anmeld

  Birgit Holm-Petersen

  Stakkels Løkke?

  Kære Kristiansen.
  Løkke er nok ikke så stakkels, som du gerne vil have det til at se ud.
  Det er en sang vi har hørt i årevis fra ham - går den så går den. Typisk for Venstre. Befolkningen er TRÆT af hans helt åbenlyse kreative omgang med sandheden.
  https://www.information.dk/indland/2018/01/loekkes-moede-storfiskere-noeje-forberedt-statsministeriet?

 • Anmeld

  Ronnie Hofs · Dir

  Skal politikere udfordre korruption med egne fonde?

  I lyset af hvad USA oplever med Clinton fonden og andre, hvor der bliver doneret millioner af dollars til fonden, og politikeren dermed har rådighed over penge som er skabt i politikkens navn, men kanaliseret ned i en fond som styres af politikeren, er politikeren efter min mening gået over stregen for, hvad dem der bestyrer vores fælleskasse skal risikere.
  Det skal stå politikrer frit at gøre hvad de vil, men konsekvensen vil naturligvis ikke udeblive, hvis der er det mindste at komme efter i hvad fonden bruger sine penge på, og hvad politikeren giver til gengæld for donationer til fonden.
  Politikeren stikker sit hoved i løvens gab, hvilket er eget valg, men politikeren kan ikke pive når løven bider til.
  Efter min mening er det en for stor risiko selv for en politiker i højt embede.

 • Anmeld

  Frithjof Danielsen

  Nej, selvfølgelig kan Kristiansen ikke hæve standarden.

  Kristiansen er selv ivrig lobbyist for Scandlines, og han får derfor penge for at bekæmpe Fehmarn-tunnelerne og forfølger og tilsviner trafikminister Ole Birk Olesen og kalder ham alt muligt beskidt.

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Pensionist

  Politisk skueproces

  Du har fuldstændig ret, Michael, som om, at der ikke er nok af andre, og mere vigtige politiske udfordringer at kaste sig over og bruge krudtet på. Efter min mening er der gået for meget politisk skueproces hen over foretagendet med det klare formål, at lede efter håret i suppen.
  Jeg tænker, sæt hvis de samme ihærdige politikere var lige så ihærdige i deres synspunkter for at forsvare demokratiet mod helt andre elementer, og som bestemt intet har med fisk at gøre. Her er nok af rygende pistoler....
  Men det er jo bare ønsketænkning. Som dem, der ønsker en ny statsminister.

 • Anmeld

  Karin

  GODT SAGT


 • Anmeld

  Bente Petersen · Direktør Detox Consult IVS

  For at undgå fejltagelser

  Er der regler både for DANIDA experter og FN Eksperter om hvad de må og ikke må ... og een af dem de ikke må er at modtage gaver fra folk der lobby'er... dem....

  Når man er ansat af Udenrigsministeriet og sendt ud, må man rette sig efter reglerne eller blive fyret... !!!

  Sådan er det i mange internationale organisationer....

  Sådan en regel skuller der også være for ministre !!!

  Og hvis den faktisk er der, skal den overholdes....

 • Anmeld

  Jens Lillelund · Bankdirektør

  Andenrangs politikere

  Det har været nogle måneder, hvor politikere, der normalt ikke får lov til at komme i første række, har fået lov til at sole sig. Især Socialdemokratiets samt Enhedslistens repræsentanter har ført sig frem og markedsført sig på en måde, som mange andre politikere kun kan drømme om. Sagligt har det ikke været, men nævnte personer har fået sat sig selv i scene. Men substansenmanglede

 • Anmeld

  Bo Jeppesen · Strategisk rådgiver

  Dejligt med refleksion

  Kære Michael
  Dejligt med en ikke frådende analyse fra en af de mere vise i menings-manegen.

 • Anmeld

  Søren Bostrup Skou

  Løkkes ledelse

  Jeg tror ikke, at Michael Kristiansen. med sin brede erfaring i Venstres politiske arbejdsform har overset, at det er helt usandsynligt at Esben Lunde Larsen tilbageholdt oplysninger og løj for folketinget helt på egen hånd. En sag, hvor DF også var på krigsstien er helt sikkert og uden tvivl vendt med Statsministeren. Løkke har været helt indforstået med ELLs forsøg på at skåne kvotekongerne. Efterfølgende bliver der indgivet politianmeldelse mod samme kvotefiskere, som så igen - af to embedsmænd- bliver trukket tilbage. Embedsmænd, der på den måde undergraver ministeriets beslutninger løber jo en meget stor jobmæssig risiko. Hvem har stillet "sikkerhed" for de to. Er de betalt af fiskerne? Næppe. Med sanktionen for af desavouere ministeriets beslutning var blot en forflytning. Til samme løn? Ingen kan være i tvivl om, at ministeren på området har været involveret. Men mon han har handlet alene?? Det lugter af fisk- ikke frisk fisk.

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Benægt

  Løkke klare frisag. Han nægtede nemlig at svare på spørgsmålene eller svarede udenom.
  Vi kan jo godt tage en rundtur i interessante spørgsmål som der ikke blev svaret på:
  1. Har Løkke slet ikke drøftet sagen om fiskekvoter med sin minister før han blev fyret?
  Jeg kan da ikke afvise at der på et møde i regering har været drøfte noget om fiskeri men jeg detaljestyre ikke mine ministre var svaret.

  Der er jo helt foruroligende, at et område som er så vigtigt, at det ender med at man er nød til at flytte fiskeriministeriet til at være under udenrigsministeriet og fjerne området fra en minister slet ikke har givet anledning til nogen form for drøftelse i en regering før der kommer en rapport fra rigsrevisionen.
  Lyder det plausibelt? Næppe. Men Løkke klarede frisag efter Krisitansens mening og det vil være helt urimeligt at undersøge det faktiske forløb yderligere.

  2. Kan man købe sig til kontakt til Statsministeren ved at give penge til Løkkefonden?

  Helt naturligt at spørge til om det forhold at man vil give penge til Løkkefonden kan afstedkomme at der forud holdes et møde med statsministeren - og ikke den privatperson Løkke som kort tid efter vil deltage i et arrangement med overlevering af en stor sum til Løkkefonden.

  Men svaret var langt og forsikrede om, at det da var helt naturligt for en statsminister - i hvert fald hvis vedkommende er så åben og tilgængelig som Løkke er - at man mødes med organisationer og virksomheder om vigtige forhold.
  Så hvorfor skulle han så ikke mødes med fiskeriorganisationer og virksomheder når nu han alligevel var "i byen" og der var noget interessant. Og det var jo vigtigt for fiskeriforeningen og virksomhederne at påpege især problemerne med de fra år til år varierende tildelinger af størrelsen på kvoterne af tobisfisk.
  Ja og for at det ikke skulle være helt spildt havde Statsministeriet da også udarbejdet et notat på forhånd således at statsminister Løkke var forberedt på emnet.
  Men hvad skete der så efter mødet? Ingenting. Absolut ingenting. Statsminister Løkke havde ikke nedskrevet noget. Ikke talt med nogen - og da slet ikke den fiskeriminister som sagen vedrørte.
  Tror man på det? Og hvad mon alle de andre relationer der mener at Statsminister Løkke er så åben og tilgængelig opfatter, at det de fortæller ham går ind af det ene øre og ud af det andet da det slet ikke bruges til noget som helst?

  3. Privatpersonen Løkke mente at det var meget vigtigt at sikre hans ret til et privatliv. Så vigtigt, at selv om han havde fået et spørgsmål om der var sendt mail eller sms mellem ham og den ene kvotekonge så svarede han som minister nej på statsministeriets papir. Altså lige indtil DFs fiskeriordfører kunne henvise til at der forelå udtalelser fra kvotekongen om at han var i sms-kontakt med Løkke.
  Men som i alle andre sager hvor Løkke bruger taktikken med at benægt, benægt og benægt selv når der er beviser imod, så kunne der da pludselig godt være nogle sms'er vedrørende rent praktiske ting i forhold til mødetidspunkter og lignende.
  Men er der så svaret sandt og udtømmende fra start? Nej. Og hvad er så årsagen til at det ikke kunne fortælles fra start? Fordi Løkke aldrig rutter med sandheden?

  Og sådan kunne vi godt fortsætte med flere uafklarede spørgsmål.
  Men for Løkkes gode ven Kristiansen så er det ikke afgørende. For Løkke klarede frisag - synes Kristiansen.

  Men det må jo være vigtigt for de blå kommentatorer så hurtigt som muligt at rense Løkke for mistanke om at Løkke blot er den gamle version af Løkke som ikke har lært af tidligere skandalesager. Så selv om man forstår Kristiansens ærgrelse over at flere års arbejde med at fremstille Løkke som en statsmand med store evner så er det alligevel uforståeligt at man endnu engang vil gøre forsøget på at dreje sagen over til at være et problem for alle andre end Løkke.

 • Anmeld

  Torben Hansen

  Glimrende analyse

  Glimrende analyse af "sagen". Hvad med at politikerne (og David Trads) fik begrænset deres kvoter til at udtale sig? Der må være vigtigere ting for politikerne (og pressen) at beskæftige sig med, f.eks. hvordan øger vi den økonomiske vækst.

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Pensionist

  Skriv kort

  Peter Hansen, skriv dog kort, det er jo kke din kronik, det drejer sig om.

 • Anmeld

  Karinn

  Den eneste ordentlige Venstrepolitiker

  Den eneste ordentlige politiker i Venstre er: Bertel Haarder!. Han har vid og udsyn og kommer frem uden magt. Men han kommer jo også fra et ordentlig venstrehjem Venstre er blevet en discountudgave af et tidligere ordentlig parti. Magt, magt , magt og kan alle se og høre mig er politikerne blevet.
  Et", rag til sig "parti Ynkeligt med et parti som har flere sager også ude i landet, senest med Hans Peter Gail borgmester og formand for VUC i Sønderjylland, jeg behøver vel ikke at nævne Carl Holst. Det er vel ikke tilfældigt at Løkke er udvalgt til den mest utroværdige politiker . Ingen brand uden bål. Det dårligste man kan er at omgive rygklappere, det går næsten altid galt.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Hvem vil undersøge det

  Det blive næppe en stor overraskelse for nogen, at Christiansen indtager den holdning, at Løkke med sine ikke svar slap så godt igennem det seneste samråd, at alle nu har sympati for en statsmand, der uegennyttig kamper for udsatte drenge. Men om der skulle være enkelte der måtte købe dette partsindlæg kan man sikkert stille spørgsmålstegn ved.
  Den eneste grimme side af politik som samrådet afslørede om Løkkes seneste eskapader efterlader er indtrykket af en mand, der ved hvordan man fylder sine lommer op med fryns.
  Og nu hvor han er så specielt optaget af at have sit privatliv og sit embede strengt adskilte, og man er bekendt med mandens store uvilje til nogensinde at betale noget som helst af egen lomme, så kunne det være interessant om der måtte være nogle journalister, som ville undersøge om hans private sammenkomster og fester i tjenesteboligen på Marienborg er betalt ud af egen lomme, eller om alle disse udgifter også er endt som bilag i statsministeriet.

 • Anmeld

  Preben von Skjoeth · Redaktør

  HELT ENIG MED KRISTIANSEN

  Selv om jeg på ingen måde billiger statsministeren måde at tackler tingene på, og ej heller stemmer på Venstre, er jeg enig i Michael Kristiansens klumme. For det har været grimt at opleve den heksejagt på Lars Løkke Rasmussen. Også selv om jeg er af den opfattelse, at LLR selv har en del af skylden for sagens udvikling.

  Det har især været tåkrummende at opleve to ukendte politikere som Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti og Simon Kollerup fra Socialdemokratiet. De har haft svært ved at skjule, at de har nydt "berømmelsen" ved at spille stærke mænd. Men deres angreb gav ikke den ventede respekt. Snarere det modsatte.

  Hvad kan vi så lære af denne sag, som visse medier, af politiske årsager, har haft ekstra god grund til at puste op? Vi kan i hvert fald konkludere, at politikere bør sikre vandtætte skodder i lignende sager. Og medierne bør indse, at der er behov For en mere objektiv kritisk holdning. Medierne bør gå efter sagen og IKKE efter personen. Med mindre, der virkeligt er tale om brud på dansk lovgivning.

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Pensionist

  Mudderkastning

  Som man ser af en del af kommentarerne, opstiller nogen deres helt egen præmis om, at statsministeren er anløben og korrupt, for nu at blive i kronikørens spor, - for så vidt i orden, at man har et personligt synspunkt, - det er bare ikke validt for debatten med den slags mudderkastninger - substans og dokumentation har her for manges vedkommende trange kår!
  Vi behøver ikke flere David Tradser!

 • Anmeld

  bc

  budbringer

  Kristiansen er fortsat vejleder for Løkke og Venstre - det kan man også tydeligt høre i Mogens & Kristiansen TV2-News.
  Lidt trættende at høre på.

 • Anmeld

  Leo Jensen

  Rygende pistoler

  Den slags sager bliver hurtigt til påstand mod påstand. Du er skyldig - Nej, jeg er uskyldig. Bevisbyrde og manglende dokumentation, efterlyser og påpeger nogen, ellers holder sagen ikke. Nu er denne kvotekonge/sponsorstøtte sag jo i sagens natur meget svær at løfte en bevisbyrde, eftersom HVIS der er noget fordækt i sagen, så ligger der nok ikke tilgængelige aftaler og papir på noget af det. Det kan højst blive en opsnappet mail, der ikke var blevet slettet, der falder i de 'forkerte' hænder, der afslører den rygende pistol.
  Nøjagtig som med sorte penge, skattesnyd osv. I praksis umuligt at finde håndfaste beviser på. Men jo mere der bliver holdt på 'Ingen kommentarer', 'Privatlivets fred' og hemmeligstemplede papirer, så får indicierne mere og mere vægt.
  Og uanset hvad Michael Christiansen har af politiske sympatier og antipatier og hvad han synes om andre mediefolks gøren og laden, så efterlader statsministeren et kraftigt duftspor af uregelmæssigheder ved sin insisteren på ikke at svare på de helt relevante spørgsmål og forbeholde sig ret til at stemple ud af statsministerrollen, når det passer ham.

 • Anmeld

  Torben Bach. sørensen · Debattør

  ÆDRUELIG ANALYSE

  Ufattelig at Altinget giver spalteplads til David Trads. Ham og Carsten Jensen forpester dansk politik med deres "bølle" retorik.

  Ikke en eneste gang har jeg hørt eller læst en selvstændig tænkt analyse fra Trads. Kun svineri af danske politikere. Men guf for Politiken selvfølgelig.

  Kristiansen har ret i sin analyse.

  TV2 News Tirsdags Analyse er suveræn. Ingen andre danske mediers journalistiske forsøg på politisk analyse - når programmet til sokkeholderne.

  DR2 Deadline er efterhånden ligegyldig. Man hader Trump. Thats it !!!!!!
  At dansk kultur er truet fundementalt - forbigåes i dyb tavshed. Netop DRs sympatier med svensk kulturel naivitet - afspejler sig hver eneste dag.

  SKAL VI VIRKELIG BETALE TVANGS LICENSE!.

  DET ER REN ØV METTE BOCK.

  Godt gået Kristiansen.

  JOURNALISTER VÆK FRA CHRISTIANSBORG.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  EVT konklusion på LLR problemerne, som sker i hele karrieren som politkker

  Vi må konstatere at de liberale friheder strækker sig langt ,når landets statsministe,r uanset hvilket parti ,kan affærdige 5 ud af 6 spørgsmål.
  Og skal det hele med al hans fordækte og bedrageriske adfærd også fra tidligere ,,både som ft er og kommuna og som nuv statsminister.
  Så til både Michaelsen og andre støtter og i det hele tage liberale frihedelskere ,om det så er påstået ,må de liberale overlade til hver enkelts frihed ,at selv dømme om det er beskidt eller korrupt det vor statsminister nuværende ,foretager sig.
  Men en helt anden vinkel på det forkæterede firheds begreb ,som det udfoldes af liberale kræfter, hvad med befolkningens frihed,til at skabe ranmmenerne for deres folkevalgte.
  Og uanset hvilken fløj vi tilhøre politisk ,er der vel ingen der kan tage over sine læber at dette er godt arbejde(HÅNDVÆRK ) og adfærd af vor statsminister mildt sagt,somhan gentager, hellere end gerne, som han viser.
  Og er det plat og skjulte dagsordner, der skal være ledende i dansk politik.
  Og med de liberales misbrug af friheden i og af vort demokrati,så dog erkende at dette ønskes ikke gentaget som det sker med LLR ved roret vedblivende. desværre .
  Og hele den folkelige ikke tiltor til ham mere ,,men endnu værre for hele vort demokratis funktioner,som lider ubodelige skader hele tiden med denne adfærd,H
  VOR ER KOMMENTARENE ANG DISSE KATASTROFALE

  Skader som LLLr altid påføre med hans adfærd, op gennem hans karriere, og dermed hele vejen i den ,,direkte skades påførseler i vort demokratiske styre,og befolkningens opbakning til det.

  Eller er det uden for de liberale friheder, at især, de vil fremføre den skabte bagside af liberal fihed,, men uden ansvar??

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Steffen Rasmussen

  Du har helt ret. Jeg er ikke i stand til at kommentere Kristiansens indlæg lige så kort som du kunne.

  Derimod kunne jeg holde mig til emnet. Det synes jeg så er lidt vigtigere.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Ligegyldighed ::::men for hvem

  Steffen Rasmussen · Pensionist
  Mudderkastning.
  Nu er det altså stasministernes mudder i hans ikke forklaringer,
  1.
  Som sker ved afvise,, demokratisk PÅSTÅET endda ,og også som valgt demokratisk ,er forpligtiget lovmæssigt udøve sit arbejde demokratisk .

  SOM LLR gør ved at besvare ,,,, med afvisning endda ,,,,med og på ikke mindre end 5 udaf 6 spørgsmål ,,,,fra og af folketinges medlemmer.

  Er DANMARK en banan republik med banan demokrati ,som venstres formand og statsminister vælger det,,og er endda valgt demokratisk, til og for at udøve og føre regeringen med og på demokratiets vilkår ,,hvor dialogen er og skal være elementet ,,,som ved omgåelse,, er DIREKTE anti demokratisk i al sin betydning og effekt.

 • Anmeld

  Jørgen Lykke · Pensionist

  Perfekt analyse

  Seriøst og godt beskrevet Kristiansen - rigtig god anelyse.

 • Anmeld

  Søren Bostrup Skou

  Sanråd og Løkkes omgng medsandheden

  Selve ideen med, at ministre kan kaldes i samråd, bygger jo på, at ministrene er forpligtede til at give folketinget rigtige, sandfærdige og fyldestgørende oplysninger. Nå Løkke helt åbenbart tillader sig at lyve mister samråd jo sin betydning. Derfor er det uhørt, at han kan slippe godt fra det. Eva Kjær måtte gå. ELL fik en næse så lang som et kosteskaft. Løkke slipper igen og igen.
  På et tidligere samråd svarede Løkke, at han ikke kendte nogen kvotekonger, alt imens han tog til firmafest med sin kone og lånte sommerhus. Private siger han. Netop.. Derfor god dokumentation på, at han kendte fiskeren privat. Og dermed at han løj for folketinget. dermed er det uden betydning at kalde ham i samråd. Han kan ustraffet lyve som det passer han. Og gør det.

 • Anmeld

  Flemming Høy

  LLR's forklaringer holder ikke.

  På samrådet d. 9. nov. udtalte LLR
  - Jeg vælger at overhøre den her mærkelige insinuering om, at jeg skulle kende kvotekonger. Jeg ved ikke, hvad der gemmer sig bag den upassende bemærkning, lød det fra Lars Løkke Rasmussen på samrådet i november.

  Statsministeren forklarede dog på samme samråd, at han engang havde mødt ”en bestemt fisker ovre i Thyborøn” i forbindelse med ”et velgørenhedsarrangement” for Løkke-Fonden.

  Men LLR har fået en gave til en værdi af mere end Kr. 10000, han har været til sponsormiddage arrangeret af ”en bestemt fisker ovre i Thyborøn” og møder med samme, han har været til firmafest med ham.

  Så enten har LLR modtaget store gaver af en han ikke kender, eller han har løjet på et samråd.

  jeg ville ønske at "folk jeg har mødt" ville give mig store gaver!

  Han kunne blot have sagt: Ja det er en af mine gode private venner som jeg har mødt igennem arbejdet med Løkkefonden, så havde sagen været lukket - Men det gjorde han ikke.

  Så LLR lyver, eller er korrupt (tror jeg faktisk ikke) eller er inkompetent.
  Han bidrager i hvert fald til mistroen til de danske politikere.

 • Anmeld

  Kim Bjørnstrup · Adm Direktør

  Har Løkke sat sommerhusgaven på selvangivelsen?

  Uanset hvad man mener om Løkkes forbindelser til Kvotekongerne, havde det vel været berettiget at spørge ham om, han har husket at sætte sommerhusopholdet på Kr. 10.000 på sin 2016 selvangivelse

 • Anmeld

  Peter Høst

  Enig.

  Det var en ubehagelig skueproces at være vidne til. De tre socialdemokratiske blodhunde Kollerup, Engelbrecht og Vammen gjorde mig flov over at være medlem af partiet.....

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Pensionist

  Vennetjenester

  Prøv nu og hør her (alle blodtørstige h...) siden hvornår er det blevet ulovligt at låne sit sommerhus ud til en ven eller bekendt, ganske gratis?

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Hvorfor

  mon Steffen Rasmussen bliver ved med at skrive indlæg der ikke har noget med emnet at gøre?

  Vi har jo Lars Løkke Rasmussens ord for at han ikke har nogen relationer til den pågældende kvotekonge. Så kan vi ikke blot holde os til Kristiansens emne?

 • Anmeld

  Tonyia Hammerlund · Gammel dame

  Lige i øjet

  Befriende - godt set Kristiansen.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  SpørgsmålET

  Det kan godt være at Peter Hansen tror på at LLR taler sandt men har du et bedre bevis end os der ikke gør, vi har hans forhistorier hvor han dog ikke var landets statsminister men gør det egentligt nogen forskel overhovedet, en løgn er vel én løgn, men 5 udaf 6 som uanset hvilke og hvis munde de kommer fra, og her må hans stilling forhåbentligt udgøre et større pres, og hvis ikke som det er vist hvor er så både tiltroen og værst den folkelige tillid til landets statsminister.
  Og når han ikke vil svare på 5 udaf KUN 6 spørgsmål, ,,, er det jo andet end privat livets hemmeligheder der hindre ham.
  Simpelt og kynisk som ham selv,med udvist foragt mod folkestyret, som mange før ham.
  Men det er jo reelt DANSK FOLKEBEDRAGS FORENINGS LEDELSES OG MEDEMMERNE, der åbent fraviger at beskytte vort demokrati
  Simpelt og kynisk 😝 også som dansk folkebedrags forening.
  Således at begge anti demokratiske holdninger fremvises.
  Simpelt og kynisk 😝 som altid fra sort blå bloks egoer

 • Anmeld

  Peder Kruse · AmatørUndrer

  En uinteressant fis i en lygte uden horn

  Løkkes 'sager' hober sig op oven på hinanden. Den første var vist bilagssagen, hvor Løkke angiveligt havde et rigeligt udtræk på repræsentationskontoen. Jeg husker ikke sagen så nøje, men den næste GGGI skandale handlede om, at Løkke rejste på første klasse. En ordning som Christian Friis Bach var medansvarlig i at gennemføre, og da den nyhed ramte medierne, kunne man ikke se Christians røv for bare skosåler. Så kom tøjsagen, som handlede om, at partiet Venstre syntes Lars Løkke så lidt pjokket ud som statsminister og finansierede derfor en mere passende garderobe. Nu har vi en sag, hvor Løkke ikke nægtede at modtage en 50 års fødselsgave, før han blev statsminister, og som udstiller Socialdemokraternes adgang til magten for folk med penge.

  Vi kan bare håbe på, der snart sker et eller andet, som medierne kan kaste sig over. Det her er ved at være en smule trivielt og fantasiløst. Man kunne sige, medierne er gået helt i fisk.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Peder Kruse

  Når nu du er så svagt huskende, så vil jeg gerne afhjælpe din hukommelse med hensyn til Løkkes tøjsag. Her var der nemlig også tale om en af hans erhvervsmæssige relationer, der måtte træde til for at fylde hans lommer med fryns. Og så i dette tilfælde startede det hele med et velgørenheds arrangement, hvor lille Lars sammen med Copenhagen Fur stod i Tivoli og solgte små julepelshjerter til fordel for børnecancerfonden som begrundelse for at kunne stikke en sponsorgave på 70.000 i sit tøjbudget.

 • Anmeld

  Jens Ole Mortensen

  Spin

  Ja der er en syg kultur på Christiansborg. Sandhed er den man kan spinde.
  Det klokkeklare sandhed bliver hele tiden forplumret.
  Det går ikke kun ud på at kontrollere sandheden, men især om at kontrollere løgnen.
  Hvis Lykkes beslutninger ikke var præget af storfiskernes gaver, især personlige gaver, havde han selvfølgeligt betakket sig. Hvis , da ikke ens moralske kompas er gået itu.
  Man kan hele tiden finde andre eksempler som kan undskylde ens egen korruption. Og slynge det ynkelige argument ud, at der er ingen beviser for at gaverne har påvirket mine politiske beslutninger. Enhver korrupt afrikansk leder eller embedsmand kunne sige det samme med lige så stor berettigelse. Og de ville også blive frifundet af landets domstole. Der er aldrig en rygende pistol, som beviser at beslutninger er påvirket af de gaver politikere har modtaget. Man ville aldrig tøve med at kalde det korruption, hvis det drejede sig om et afrikansk land.
  Stor ros til Ib Poulsen, som jeg ellers ikke er meget enig med. Men han er tydeligvis en af de få folketingspolitikere som har bevaret kontakten til folk på jorden og stadig tænker som et menneske. Og endnu ikke har fået forplumret sin sans for ret og uret af det politiske spin.
  Jeg er så gammel at jeg tydeligt husker sagen om Rit Bjerregård og hendes luxuslejlighed og dyre hotelregninger. Hun blev trukket gennem støvet, selv af sine egne. Og hun måtte lægge sig fladt ned for at bevare sin politiske karriere. Og det var en småforseelse sammenlignet med de sager, som igen og igen popper op. Både fra kommunalpolitikere og folketingspolitikere.
  Lykke er, som så mange andre politikere i dag ikke egnet. hverken som statsminister eller minister i det hele taget. Han er anløben og kan smøres.

 • Anmeld

  Palle Lauridsen · Afdanket husmand

  Ja, man undres.

  Vi er da rigtig mange, der håber på at der snart sker noget, for eksemplet et folketingsvalg, så vil det jo klart vise sig, hvordan LLR klarede sig i gårsdagens samråd.
  Jeg så samrådet på PC’eren, og sad efter udsendelsen med en følelse af, at LLR har brugt alt sit krudt, og den eneste styrke han har tilbage, er at tale udenom gang på gang. Det er ligesom han sidder og tænker, åh, nu er tiden gået, så kan jeg komme hjem og slappe af.

  Tilbage står spørgsmålet: Hvordan ser Europas statsledere på, at vi sender en så slap statsminister rundt til vigtige forhandlinger i hele den globaliserede verden.

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Nu ved jeg jo ikke hvorfor

  Erik Pedersen mener at jeg har særlig stor tiltro til Lars Løkke Rasmussen - hverken i hans udgave som statsminister eller som privatperson.

  Men der er ingen tvivl om at Steffen Rasmussen har stor tiltro til Lars Løkke Rasmussen - og at han sikkert også opfatter ham som en og samme person.

  Så derfor var det lidt underlig, at han begynder at betvivle de oplysninger som Lars Løkke Rasmussen på et samråd er fremkommet med.

  Men uanset det så er jeg sikker på at den pågældende kvotekonge ikke er i nærheden af at være en ven af samme karakter som den politiske kommentator M. Kristiansen kan prale af at være.

 • Anmeld

  Hans Peder Pedersen · Direktør / ejer

  Fremragende indlæg

  Fin analyse. Trist, at vi ikke kan finde en formel, der sikre, at politik ikke bliver til personfnidder og at medierne interesserer sig mere for drama end substans.

 • Anmeld

  A. Hansen · Sygeplejerske

  Offentlig ansatte må ikke modtage gaver af personer, der på nogen måde kan have indflydelse på ens forvaltning af sit hverv.

  Jeg er sygeplejerske gennem mange år, og jeg har som alle andre offentlig ansatte altid vidst, at det var fyringsgrund at modtage gaver fra patienter, pårørende, medicinalvareselskaber og mange andre. Det har været noget, jeg og mine kolleger altid har fundet etisk og moralsk rigtigt.
  Alle politikere i Folketinget er offentlig ansatte, og de er noget bedre aflønnet end fx. en sygeplejerske, og man må gå udfra, at de som offentlig ansatte må overholde samme etiske regler som alle os andre.
  Heller ikke efter arbejds ophør -altså i min fritid og privatliv - har jeg måttet modtage gaver fra mennesker, som mit arbejde kunne have indflydelse på.
  At man som statsminister tager imod en gave - et dyrt sommerhusophold - lyder for mig ikke som om, man overholder offentlig ansattes etiske kodeks.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Tillid uden tvivl

  Når du skriver at vi har da LLR s ord for at han ingen forbindelser med vedk dér låner ham et sommerhus og nok ikke et af bare middel klasse, men uanset så kan en statsminister ikke låne noget uden det er rimelige dyre udgaver af gaverne /lånet.
  Siden hans eget tøj skulle sponseres, og det med en personlig Ca halv million i størrelse, men ikke selv havde råd.
  Tilsvarende da han troede eller påstod sko var omkring 2000 kr per par så alene disse to forhold betinger en vis økonomisk standard og dét havde han ikke siden han blev sponseret både privat som sommerhuset, men sørme også af selve partiet da de også har økonomiske krav til tøjets pris niveau, siden de sponserede hans tøj, trods en rimeligt stor egen indtægt, så at du kan have tillid og endda tiltro til hans udtalelser ang egen personlig økonomisk formåen og i det hele taget som bare troværdig og at lige pludselig blev troværdig som statsminister med udtalelser som beskrevet, at han mef mindre penge til samfundets sektore, og at de kunne drives bedre for mindre midler og økonomi samt at dette ville skemad bedre service osv for brugerne

  Sammenholdt med hans private?? 😊 påståede forhold, thjae hvis det opfattes som både hæderlighed og troværdighed så må du Peter Hansen godt nok have en undskyldning fra mig ,,, da jeg så absolut ikke har nogen som helst hverken tro eller troværdighed og tillid til vor danske statsminister med navnet LARS LØKKE RASMUSSEN.
  Som helt entydigt bruger alt kassen af bad kontrols værktøj ang ham selv og hans ageren nåde som privat og offentlig person.
  Som ér en skændelsel for ethvert samfund der er demokratisk ligeværdigt, med tilliden som et og en samfundsmodel båret af tillid blandt mennesker uanset herkomst slægt osv.
  Hvor netop LLR helt bevidst bryder alle kodekser for anstændighed, ærlighed samt at han helt mangler al tillid efterhånden.
  Da altid uanset hans politiske tilhørsforhold, har brudt alt og demokratisk også er yderst tvivlsom, stort set i alt hvad han udtaler og gør af handlinger og er utroværdig m.m selv med de betroede job han har bestridt og bestrider nuv

 • Anmeld

  J. Jensen

  Hans Peder Pedersen

  Men er det ikke netop substandsen, der er afgørende i denne sag, hvor de seneste to samråd med Statsministeren blot er en følge af det fup og de fiduser, som regeringen anvendte for at obstruerer et folketingsflertal.
  Længere tilbage i debatten stiller en anden debattør et meget rimeligt spørgsmål om, hvorvidt nogen overhovedet kan tro på Løkkes forklaring om, at han godt nok modtog notater fra embedsmænd, som klæde ham på til hans møde med fiskeriorganisationerne, men at han efterfølgende ikke tog et notat og aldrig nogensinde drøftede mødets indholdet med nogen som helst - herunder sin egen minister for området. En sådan omgang med fornuften er en vanlig Venstrestrategi og er en direkte hån mod befolkningens intelligentsniveau.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Michael Kristiansen. En upolitisk kommentar.

  Det er helt forståeligt, at du som god ven og politisk samarbejdspartner med Venstre og bla Lars Løkke får et stort behov for at forsvare ham. Det er ok, men ærligt talt ret gennemskueligt.
  Når det er sagt, så sætter jeg som borger og vælger stor pris på mediernes og pressens tilstedeværelse, da de er vores kritiske øjne. Selv orienterer jeg mig som rigtigt mange danskere tværpolitisk i medierne for at danne mig et overblik: Tro mig: Danskerne er både velbegavede, kritisk reflekterende og har gennemgående fine moralske parametre.
  Løkkes vedvarende fadæser og undvigende svar er ikke mediernes, pressens og borgernes skyld. Ansvaret er Lars Løkkes. Hold nu op med at finde syndebukke.
  Iøvrigt er det ikke synd for folkevalgte politikere, at de skal og må stille sig til rådighed for offentlighedens (pressens) indgående spørgsmål og undersøgelser.Det har de simpelthen pligt til. Og som vælger forventer jeg, at de lever op til deres ansættelses forpligtelser.
  Som vælger kan jeg bruge undvigende svar og røgslør til ingenting.Uklare svar og røgslør skaber mistillid. Som borger forventer jeg rene linjer og ærlige svar. • Anmeld

  Viggo Jonasen · cand.scient.pol., lektor emer.

  Løkkes elegante optræden

  Ingen kan påstå, at Løkke har fået noget for at gøre noget.
  Hele kvotesagen handler jo om, at regeringen - Esben Lunde - gjorde det samme som tidligere regeringer: nemlig: ingenting.
  Kvotekongernes fordel har været, at regeringerne gjorde: ingenting. Bortset fra, som Lunde, at fastholde, at en "Tro og love" erklæring var tilstrækkelig dokumentation for, at kvoter ikke blev koncentreret.
  Og nej - Esben Lunde har s'føli ikke behøvet at spørge Løkke, om han skulle blive med at gøre - ingenting. Den slags underforstår man.
  Fikst, ik'?

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Offentligt ansat

  Som gammel, mangeårig lærer har jeg indgående kendt og overholdt de strenge regler for modtagelse af gaver fra elever og forældre, der naturligvis er gældende.
  Får et flash back til en klasse, jeg havde som klasselærer i mange år også i overbygningen. Når de indimellem ville overtale mig til noget, var mit svar altid: "Hvor er de røde æbler på katedret?" Der kom aldrig røde, velpolerede æbler, for de kendte præmisserne, og det hyggede vi os med: Det var argumenter og ikke røde æbler, der gjaldt. MEN ved demissionsfesten medbragte de en stor kasse røde, højtpolerede æbler, som jeg fik som tak osv. "Vi har ikke været og er ikke til salg, ....men nu kan du få de æbler, du altid bad om osv." De havde forstået moralen og gav udtryk for det på underfundigste vis. Heldigvis. Gad vide, hvad de i dag som voksne tænker, når de iagttager moralkodeks hos statsministeren?
  ....
  Vores handicappede datter bor i bofællesskab. Kommunen har udstukket klare retningslinjer for, hvad hun eller vi må give til runde fødselsdage og juleaften: En erkendtlighed svarende til et par flasker almindelig rødvin. Det er helt fint. Kommunalt har man taget stilling til reglerne, alle kender og respekterer dem. Naturligvis.
  ....
  Er der helt andre retningslinjer for offentligt ansatte, valgte ledende politikere ? Nej.
  Man skal selvfølgelig som offentligt ansat politisk ledende lovgiver stå inde for de regler og love, der er vedtaget, og som gælder alle borgere i Danmark.
  Gælder der andre regler og moralske parametre i parallelsamfundet indenfor Borgens mure og voldgrave, end der gælder for alle andre borgere i Danmark ?
  S.U.
  Svar efterlyses.

 • Anmeld

  Jørgen Cseh · Politisk kommentator

  Michael Kristiansen kortet

  Når Michael Kristiansen spiller David Trads kortet, kan man være sikker på, at Kristiansens fortid er så indgroet i ham, at Lars Løkke kunne begå statskup, uden at det ville medføre så meget som et hævet øjenbryn fra Kristiansen. Han ville formodentlig hævde, at det var statens egen skyld eller til statens eget bedste.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen · papirskubber

  EN CHIP..........lig med ligestilling................


  I håndledet på statsministeren, så man kan følge hans gøren og laden på "fjæset".

  Endelig et fornuftigt forslag fra statsministeren, der ligestiller politikere med kontanthjælpsmodtageres hverdag.

 • Anmeld

  Lind Bøgelund · Pensionist

  Sober Analyse

  Tak for den præcise og sobre Analyse

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Når virkeligheden indhenter en

  Det er jo ikke første gang at vi oplevet at Kristiansen - og de fleste andre blå kommentatorer - kaster sig ud i et forsvar af Løkke. Efter hver eneste fremlæggelse af en ny plan kan man stille klokken efter hvornår der fremkommer "analyser" der påpeger at nu - lige netop nu - er det genialt at Løkke har skiftet holdning/synspunkt/politik til et eller andet emne.

  Og naturligvis har vi set er stribe af "analyser" efter samrådet om at nu var den hjemme - ja nogen mente endda at Løkke vandt 5-0. Alene ud fra at det lykkedes ham at fastholde under hele samrådet hans sædvanlige taktik med "Benængt - benægt - og selv hvis det kan bevises så benægt".

  Og hvad ser vi så nu få dage efter samrådet? Ja alle hans forklaringer er smuldret og hans forsvar ligger endnu engang i ruiner.

  Ekstra Bladet kunne i går afsløre et foto hvor kvotekongen - som Løkke ønsker at kalde for storfisker - har været på besøg på Løkkes egentlige hjemmeadresse på Marienborg sammen med repræsentanter for Løkkefonden. Det var jo ellers et af de spørgsmål som Løkke ikke ville besvare af hensyn til privatlivets fred.

  Den undskyldning står nu helt tydeligt som værende hans eneste værn for at friholde ham fra at skulle fortælle den pinlige sandhed som han ikke ønsker at komme frem.

  Det er jo heller ikke så heldig for ham, at formanden for fiskeriforeningen som var mellem dem han holdt møde med forud for et af "torskegilderne" på national TV udtaler, at havde man ikke givet bidrag til Løkkefonden så havde man ikke fået adgang til at drøfte sagen med Løkke som statsminister.

  Og det er jo det interessante i denne forbindelse. Ikke hvad Løkke måske mener når nu han opfatter sig selv som værende en meget åben og tilgængelig statsminister. Men hvad borgerne opfatter. Og det er lige netop grundlaget for enhver form for korruption: at borgerne opfatter, at man er nød til at smøre så betragteligt overfor en myndighedsperson, at man kan opnå fordele som ingen andre kan få.

  Så langt er vi kommet under Løkke, En mistanke som vi ellers skal tilbage til Venstres gamle Alberti for at finde sammenligninger med.

  At vi så også har set den ene ekspert efter den anden afvise Løkkes afvisning af at svare på spørgsmål med henvisning til hans privatliv understreger, at der alene er tale om en påstand der ikke holder vand.

  Men får det Kristiansen til at fortryde sin fulde opbakning af hans ven? Nej da - og han står helt sikkert parat næste gang Løkke har behov for hjælp.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Løkke genbruger bare sig selv

  Lige siden Løkke tog ophold i Ole Ritters sommerhus på Mallorca, via Venstres betalte Mallorcaferie og over opholdet i Ateas tiltalte medarbejders sommerhus samme sted, og nu opholdet i kvotekongens Skagenhus, har man været vidne til en mand, der ikke sky nogle midler for helst aldrig at skulle betale noget selv.
  Hvis ellers nogen kan huske det, så var Løkkes fremgangsmåde under de stillede spørgsmål til hans Atea opholdet nøjagtig den samme og med nøjagtig de samme begrundelser, som han gentog igen og igen under det seneste samråd.
  Dog kunne han i Atea-sagen fremlægge et svar til enhedslisten, hvoraf det fremgik, at han som privatperson ifølge regler ikke behøvede at oplyse nogenting. Hvilket nok er den juridiske rådgivning, han henviser til at havde modtaget i Statsministeriet.
  Det er nok uden for enhver tvivl dette svar fra den gamle sag, han nu genbruger, og ikke en følge af en ny frisk juridisk vurdering af den seneste sag. Det er Venstre helt normale fremgangsmåde, når mennesker med forstand skal fejes af banen fordi de tillader sig at indtage den holdning, at indholdet i denne sag er af en stor interesse for offentligheden

 • Anmeld

  Karin Nielsen

  Halvtidsstilling?

  Er Statsministerposten en halvtidsstilling?

  Statsministeren vigter sig meget gerne af, i den nu kvotekonge konflikten , at han er meget rundt i landet for at tale med folk. Han gør også meget væsen af, at være en privat person ,når han er sammen med fiskerne og andre. Man tænker så på, om vi har fået en Statsminister på halv tid, for det kommer ikke ret meget fra regeringens hånd ud over ufred partierne imellem og borgerne

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Miljøet i Danmark

  Med et regionalt leflen og forsøg på at manipulere med og ved at intetsigende og besvare og kun med rendesten sprog brugen, forsøger vedk på at miskreditere de af og fra os der tør at give vor mening tilkende

  Men aldrig med validitet som hverken ham selv eller de vælgere og partiet benytter.
  Men bruger samme adfærd som børn når de er mindst benytter

  Som bla viser sig i den kamp også forældre foranlediges til at benytte mod både børne havernes personale og ledelse og skolernes ditto.
  Da al politisk er forladt af sort blå blok o kraft af Deres mangler på at kunne fremføre valide demokratiske argumenter i alt
  Jeg har fremført hvordan i tidligere indlæg, og hvad er det kommet fra "politikeren med navnet ERIK HØGH SØRENSEN, og endda med oplysningerne om at han sørme er valgt til et betroet job.
  Men som han har vist i overflod er den forkerte person til udførelsen at dette job.
  Eks hvordan svare han på vore indlæg,,,, er det saglige og faglige bare forsøg på at svare seriøst

  Evt bedøm selv ved at læse hvad der er skrevet fra os vælgere og hvilke" besvarelser "denne ukyndige person ved navn ERIK HØGH SØRENSEN" har foretaget sig
  God weekend til alle også til dig EHS.

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Noget af en uskik

  Erik Pedersen
  Det er helt utroligt at du kan få dig selv til at skrive et angreb på en navngiven person i forbindelse med en debat hvor den pågældende ikke deltager.

  Helt ærligt - du burde lære blot et minimum om hvordan man opfører sig anstændigt på nettet før du begynder at forpeste debatklimaet på den måde.

  Håber faktisk at dit indlæg bliver slettet.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Fornærmet men på grund afhvad ?

  Peter Hansen, hvis du vil acceptere at det tredje største parti i Danmark består af en Morten Messersmidt og en tilsvarende Erik Høgh Sørensen så er der ingen grænser for hvad du vil acceptere.
  Så simpelt og kynisk må jeg forstå dine mangler er med.
  Prøv at læse og drage konklusioner af dansk folkebedrags forenings medlemmer og ledelse, og Deres opførelser og adfærd samt formålet med at de er rep som valgte i det danske demokrati.
  Og tilsvarende med vor statsminister om han er valgt som en halv eller helfungerende statsminister for Danmarks skyld.
  Eller er valgt for at pleje sine private berigelser , i direkte forbindelser med hans mere end rigeligt aflønnede job som statsminister for Danmark.
  Hvor han ved og med en ministers afsked og fyring endda stod på vort parlaments taler stol og krævede af alle ministere, at det og disse job alle var 24 timers arbejde og at alle skulle opfylde kravet uden undtagelser.
  For år senere selv frikende sig ved nægtelse AF HAM SELV I HANS UDFØRSEL AF DÉT HØJESTE RANGEREDE MINISTER JOB med at havde RET til at være privat menneske i arbejdstiden han forlanger alle andre minister jobs skal udføres med og være ansvarlig for i samtlige 24timer,,, BARE IKKE NÅR DET ER HANS MINISTER JOB.
  Samt at du oveni vil tillade det 3 største og alle andre i politisk arbejde at lyve, bedrage samt svindle helt bevidste om at det gør og kan de med dine accepter.
  Thjae hvordan tro du selv statens sammenbrud vil ske hvis dette var overhovedet tilladt
  Som df er langt de værste til at benytte sig af, den lige gyldighed som du viser du besidder og benytter.
  Når bla jeg går stærkt imod disse bedrag, tyverier og andet kriminelt begået af personer uanset jobs og titler, thjaee, så er jeg både beskidt og meget mere.
  Vågn op kære Peter har du i det mindste ikke læst og hørt ang både 1 og 2 vk samt de der er sket eftflg op til de nuv krige, som både LLR og dansk folkebedrags forenings medlemmer og ledelse har skabt og udføre med vor ungdom, som ofre i første linje og samtidigt beriger sig selv på vore betalinger og omkostninger

  Og med statsministeren som den gode ved at opkræve til "hans velgørenhed" finansieret af Ukendte "venner",
  Som selvfølgeligt i og med samme egoisme får frie betingelser for at uden for al hæderlighed og normal adfærd blandt og danske der dog for flertallet vedk er demokratiske., ,, ENDNU.

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Jeg gider ikke forholde mig til dit indlæg

  Jeg konstaterede blot at du skrev et indlæg med angreb på en person som ikke har deltaget i denne debat.
  Det er en uskik og viser hvor plat du er.
  Og det er fuldstændig ligegyldig om vedkommende er fra DF eller noget som helst andet.
  Du udviser dårlig opførelse under en debat og når du ikke kan styre dig selv så må man da håbe at der er nogen andre der kan gribe ind over for den slags adfærd.

 • Anmeld

  minecraft 2 · thanks

  minecraft 2

  show

Landbrug & Fødevarer nedsætter et klimaråd

Landbrug & Fødevarer nedsætter et klimaråd

KLIMANEUTRAL: Klimaprofessor Katherine Richardson bliver formand for et nyt klima advisory board, der skal hjælpe landbruget med at indfri visionen om klimaneutrale fødevarer i 2050. "Et af de store problemer indtil nu har været, at man taler ud fra business as usual," siger hun.