Miljø- og fødevareministeren laver tænketank for at bekæmpe madspild

TÆNKETANK: Miljø- og fødevareministeren vil etablere en ny tænketank. Her skal virksomheder, forskere og myndigheder samarbejde om indsatsen mod ressourcespild.

Jakob Ellemann-Jensen (V) ønsker med en ny tænketank at samle private aktører, forskere og myndigheder i et samarbejde om at bekæmpe madspild.<br>
Jakob Ellemann-Jensen (V) ønsker med en ny tænketank at samle private aktører, forskere og myndigheder i et samarbejde om at bekæmpe madspild.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sara Fleckner Vilstrup

Reduktion af madspild og fødevaretab bør i højere grad udspringe af en faglig underbygget indsats.

Derfor vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) etablere en tænketank med repræsentanter fra hele fødevarekæden, myndigheder og forskere. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

”Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte. Det er afgørende, at vi bliver klogere på effekten af de tiltag, vi sætter i gang, og at vi adresserer madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord. Jeg vil derfor arbejde på at etablere en tænketank, som skal sikre et tæt samarbejde mellem de bedste kræfter på området,” siger miljø- og fødevareministeren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00