Milliardstøtte fra EU til udvikling af danske landdistrikter

KORT NYT: Danmark har fået EU-ja til en milliardindsats til landbruget og aktiviteter i landdistrikterne. Indtil 2020 vil EU og den danske stat bidrage med i alt 6,7 milliarder kroner til en bæredygtig udvikling.

Danmark er det første land sammen med Østrig og Polen, der har fået blåstemplet deres landdistriktsprogrammer. Kommissionen siger således ja til mange forskellige initiativer og målrettede støtteordninger, der skal fremme den økologiske udvikling, grøn omstilling og vækst med forudsætning af, at miljøet og naturen samtidig får det bedre, oplyser NaturErhvervstyrelsen på deres hjemmeside.

De 6,7 milliarder kroner er blandt andet øremærkede til udmøntningen af Vækstplan for Fødevarer, EU’s krav til miljø- og naturindsatser, klimastrategien, lokale projekter i landdistrikterne og den økologiske handlingsplan. Der er lagt vægt på, at ordningerne er så enkle som muligt for både brugere og administrationen samt, at de har en høj effektivitet.

De konkrete indsatser for programmet i 2014 og 2015 blev fastlagt tidligere i år, hvorimod indsatsen for 2016 skal forhandles i det nye år.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00