Om  
Mette Gjerskov
Hardy Hansen

Mindeord: Hardy Hansen om fhv. minister, MF for S Mette Gjerskov (56)

Fhv. minister og MF, cand.agro. Mette Gjerskov, Roskilde er død, 56 år, og fhv. forbundsformand og MF Hardy Hansen, der er talsmand for Netværket Demokrati og Velfærd, skriver mindeord.

Mette var karakteriseret ved at tale og forsvare det internationale fællesskabs værdier: U-landspolitikken, baseret på principielle værdier, voldsramte kvinder, børnene i Syrien, minoriteterne i verdenssamfundet, bl.a. kurdernes undertrykkelse specielt i Tyrkiet, flygtningenes situation i verden. Ja, vi kunne blive ved. 
 
Hendes holdninger var støbt af Socialdemokratiets politik om solidaritet, lighed og respekt for det enkelte menneske i verden, og hun veg ikke tilbage for at gå imod partiets politik i forhold til Socialdemokratiets stramninger af Danmarks flygtningepolitik og flygtninges kulturelle baggrund.
 
Mette var derfor elsket især af socialdemokrater fra årgangene 50-70'erne. Socialdemokratiets senere indførelse af den centralistiske og organisatoriske styre talte hun modigt imod. Selv blev hun offer for denne politikændring i folketingsgruppen i de seneste år.
 
Vi er mange. der vil savne Mette Gjerskov i dagens politiske udvikling i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

Hardy Hansen

Fhv. forbundsformand, SID, fhv. MF (S)
sømand (Svendborg Søfartsskole)

0:000:00