Minister afviser svine-koordination med DR

SVAR: Fødevareminister Dan Jørgensen afviser at have koordineret sine udmeldinger om svins dyrevelfærd med Danmarks Radio, der torsdag bragte kritisk dokumentar om emnet.
Dan Jørgensen (S) overtog posten som fødevareminister efter Karen Hækkerup (S) d. 12. december 2013.
Dan Jørgensen (S) overtog posten som fødevareminister efter Karen Hækkerup (S) d. 12. december 2013.
Michael Hjøllund
Der var ikke tale om en koordineret aktion, da fødevareminister Dan Jørgensen (S) i sidste uge blæste til kamp for svinevelfærden, få dage før en kritisk DR-dokumentar satte fokus på selvsamme problem.

Det fastslår Dan Jørgensen i et svar til Folketinget.

"Der har ikke været kontakt mellem Fødevareministeriet og Danmarks Radio i forhold til koordinering af ministerens udmeldinger omkring svineproduktion og programsætningen af dokumentaren 'Det store svinerige'," skriver ministeren.

Spørgsmålet om ministerens svine-udmelding blev stillet af Venstres Esben Lunde Larsen (V).

Dokumentation

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 106 (FLFalm. del) stillet den 21. januar 2014 efter ønske fra Esben Lunde Larsen (V)


Spørgsmål nr. 106:
Ministerens udmeldinger omkring svineproduktion kommer i samme uge, som DR fokuserer intensivt i radio og fjernsyn på dansk svineproduktion. Ministeren bedes oplyse, om der har været forbindelse mellem ministeren, ministeriet eller særlige ministerielle rådgivere og Danmarks Radio i forbindelse med dette sammenfald og i givet fald, hvilke oplysninger er der udvekslet.

Svar:
I forbindelse med produktionen af dokumentaren "Det store svinerige" har Danmarks Radio både været i kontakt med Fødevareministeriet og erhvervet. Fødevareministeriet har derigennem været opmærksom på, at dokumentaren var undervejs, samt hvornår dokumentaren ville blive sendt.  

Der har ikke været kontakt mellem Fødevareministeriet og Danmarks Radio i forhold til koordinering af ministerens udmeldinger omkring svineproduktion og programsætningen af dokumentaren "Det store svinerige".

Kilde: www.ft.dk 


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00