Minister støtter sociale krav til landbruget

BRUXELLES: Modsat Venstre og de danske landmænd stiller fødevareminister Rasmus Prehn (S) sig positiv over for at sætte krav om ordentlige arbejdsforhold i landbruget som betingelse for udbetalingen af landbrugsstøtte, så længe det flugter med den danske arbejdsmarkedsmodel.

Arbejdsvilkårene kan være hårde i landbruget.
Arbejdsvilkårene kan være hårde i landbruget.Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er ikke så berøringsangst over for at indføre krav om ordentlige arbejdsforhold i de europæiske landbrug som betingelse for at få del i EU’s millardstore landbrugsstøtte.

Både Landbrug & Fødevarer og senest Venstres medlem af Europa-Parlamentets Landbrugsudvalg, Asger Christensen, har advaret kraftigt imod ideen, som er en del af parlamentarikernes mandat i forhandlingerne med EU’s ministre om den store reform af EU’s fælles landbrugspolitik, der er i sin slutspurt lige nu.

Parlamentet foreslår, at landbrugsstøtte skal være betinget af overholdelse af gældende arbejds- og ansættelsesforhold i både national lovgivning, EU-lovgivning, samt ILO-konventionerne fra Den Internationale Arbejdstagerorganisation under FN.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024