Minister varsler skrappere GMO-kurs


GMO: Står det til miljøminister Ida Auken (SF), skal der fremover tages højde for socioøkonomiske og etiske problemstillinger, når Danmark skal sige god for nye GMO’er. Venstre er skeptisk.
"Vi skal tage alle relevante forhold med, når GM-afgrøder skal godkendes," mener miljøminister Ida Auken (SF).
"Vi skal tage alle relevante forhold med, når GM-afgrøder skal godkendes," mener miljøminister Ida Auken (SF). Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Vi skal tage alle relevante forhold med, når GM-afgrøder skal godkendes. Det gælder selvfølgelig også socioøkonomiske og etiske forhold.

Ida Auken (SF)
Miljøminister

Danmark har brug for en ny og langt mere skrap kurs over for GMO’er. Det mener miljøminister Ida Auken (SF), som nu varmer op til et opgør med den nuværende godkendelsesprocedure.

Som det er i dag, ser man udelukkende på de rent faglige og juridiske aspekter, når man skal vurdere nye GM-afgrøder. Men det er langt fra nok, mener ministeren, som nu vil have, at man fra dansk side også skal tage højde for både socioøkonomiske og etiske problemstillinger i den proces.

“Vi skal tage alle relevante forhold med, når GM-afgrøder skal godkendes. Det gælder selvfølgelig også socioøkonomiske og etiske forhold,” skriver miljøministeren i en mail til Altinget.dk.

EU-splid om GMO’er

Meldingen kommer efter længere tids tilspidset debat om GMO’ernes fremtid i Europa.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00