Ministeren har ret: Engangskompensationer er vejen frem!

DEBAT: Når det kommer til landbrugspolitikken, er engangskompensationer klart at foretrække. Det er både det mest attraktive for landmændene og miljøet. Det mener dagens debattør, Thomas Færgeman.
Fakta
I forbindelse med regeringsskiftet vil Altinget | Fødevarer i de kommende uger igangsætte en DEBAT-STAFET, hvor toneangivende fødevareaktører debatterer den nye regerings fødevarepolitik.

Vil du deltage med et indlæg, kan du også blande dig i debatten. Send dit indlæg til [email protected]

Af Thomas Færgeman
Direktør, CONCITO

I Politiken kunne man mandag den 7. november 2011 læse et interview med den nye fødevareminister Mette Gjerskov (S). Her kommer hun ind på revisionen af den fælleseuropæiske landbrugspolitik, herunder de forslag, der drejer sig om at belønne landbrug, som bevarer en vis naturandel i form af udyrkede skrænter, levende hegn og lignende.

Ministeren siger: »Det er rigtig smukt i mange andre lande, men i Danmark er det for sent. Vi har opdyrket alle de områder for længe siden, så vi har brug for at få nogle ordninger, der passer til den danske virkelighed. Det kan være engangserstatninger, for noget af det, som har gjort det svært at bruge landbrugsstøtten som en driver i en grøn omlægning, er de etårige støtteordninger. De er problematiske, hvis man vil have landbrugsjord taget ud af drift. Det tror jeg, at vi kommer til at se, og det kræver en ordning, så man én gang for alle betaler for ophør af dyrkning og får det tinglyst«.

0:000:00